Hoe helpt Artsen zonder Grenzen bij de aardbeving in Marokko?

  • We staan in contact met lokale autoriteiten, beoordelen humanitaire behoeften en zetten onze jarenlange ervaring met aardbevingen in om te kunnen ondersteunen bij de nodige medische zorg.
  • Vier expertteams zijn ter plaatse, waaronder noodartsen, verpleegkundigen en logistiek personeel.
  • We geven prioriteit aan afgelegen en moeilijk bereikbare gemeenschappen dichtbij het epicentrum in het Hoge Atlasgebergte, ten zuiden van Marrakesh. Sommige gebieden zijn moeilijk te bereiken omdat wegen zijn beschadigd door de aardbeving.
  • Vanaf 13 september hebben onze teams meerdere steden en dorpen bereikt in de provincies Souss Massa, Al Haouz en Chichaoua. Op veel plaatsen is de verwoesting enorm.
  • Mensen in zwaar getroffen, afgelegen dorpen zullen waarschijnlijk hulp nodig hebben, zoals medicijnen en voedsel. Toegang tot gezondheidszorg was hier al beperkt vóór de ramp.
  • Er is op het moment een enorm grote behoefte aan mentale zorg, zowel voor slachtoffers van de ramp als voor hulpverleners. Onze teams verlenen psychologische nood zorg en zetten mentale gezondheidsactiviteiten op.

Wat is de situatie na de aardbeving in Marokko?

Op 8 september werd een groot deel van Marokko getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum van de aardbeving bevond zich in het Hoge Atlasgebergte. Hier werd de grootste schade aangericht. Veel mensen zijn overleden of liggen nog onder het puin. Voor mensen die gewond zijn geraakt, is dringend medische hulp nodig. Door de afgelegen ligging van veel zwaargetroffen dorpen is dit een enorme uitdaging. Daar komt bij dat veel wegen verwoest en onbegaanbaar zijn door de aardbeving.

Hoe kun jij helpen?

Om zo snel mogelijk in actie te kunnen komen in tijden van crisis, hebben we hulp nodig. Dankzij donaties van mensen zoals jij kunnen wij direct helpen bij noodsituaties overal ter wereld. Zoals nu in Marokko.

Aardbeving Marroko puin

Steun onze teams

Samen met jou kunnen we nog meer mensen helpen. Mensen die getroffen zijn door aardbevingen, maar ook oorlogsgewonden, kinderen die ondervoed zijn of zwangere vrouwen. Wie dan ook, waar dan ook. Help je mee?

Doneer nu