Help mee met een donatie

 • Geef water aan 750.000 mensen

  Met € 500,- kunnen wij zo’n 15.000.000 liter water zuiveren, voldoende voor 750.000 mensen per dag.

  Doneer € 500
  Teams van Artsen zonder Grenzen bieden hulp aan de slachtoffers van de overstromingen
 • Veldhospitaaltent voor noodsituaties

  Voor € 1.258,- kopen wij een veldhospitaaltent waarmee wij snel zorg kunnen bieden in een noodsituatie.

  Doneer € 1.258
  Medisch personeel van Artsen zonder Grenzen zorgt voor kinderen met ondervoeding in Nigeria.
 • Help 19.800 kinderen aan intentingen

  Met € 4.950,- kunnen wij 19.800 kinderen vaccineren tegen mazelen: de beste manier om deze ziekte te bestrijden.

  Doneer € 4.950
  Meisje krijgt vaccinatie in Libanon

Belastingvoordeel bij bedrijfsdonaties

Wist je dat het mogelijk is om donaties aan een goed doel af te trekken van de winst? Artsen zonder Grenzen heeft een ANBI-status. Op het moment dat jouw bedrijf een schenking doet aan een ANBI-organisatie vanuit de winst, is het mogelijk om minder winstbelasting af te dragen. Let op! Er zijn wel bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Lees er meer over op de website van de Belastingdienst.

Meer manieren van steunen met het bedrijf

Naast eenmalige of structurele donaties zijn er nog veel meer mogelijkheden om bij te dragen en ons te steunen met het hele bedrijf. Hieronder vind je een aantal ideeën.

 • Organiseer een inzamelingsactie

  Wil je op een originele manier geld inzamelen? Wees creatief, trommel collega’s op en doe vooral iets waar je plezier uit haalt. Denk aan de Dam tot Damloop! Door je samen in te spannen, versterk je bovendien het teamgevoel.

  Medewerker Artsen zonder Grenzen vertelt over het risico op een cholera uitbraak in Mozambique
 • Doneer voor een specifiek hulpproject

  Heeft jouw organisatie een band met een bepaalde locatie waar wij hulp bieden? Dan bieden we je graag de mogelijkheid om specifiek dáár bij te kunnen dragen. Uiteraard houden we je op de hoogte van het gekozen hulpproject.

  Artsen zonder Grenzen in Ter Apel
 • Bedenk een consumentenactie

  Heb je een idee om samen met jouw consumenten in actie te komen? We denken graag met je mee. Zo zijn we trots op onze samenwerking met Topbloemen, waarbij in februari van elk Goede Doelen Boeket € 5 naar ons werk ging.

  Medewerkers Artsen zonder Grenzen hebben overleg op het kantoor in Amsterdam
 • Donaties in plaats van geschenken

  Laat zien hoe betrokken jullie bedrijf is, en vervang de standaard relatiegeschenken door een donatie aan Artsen zonder Grenzen! Een prachtig gebaar waarbij je gift volledig in het teken staat van geven.

  Artsen zonder Grenzen biedt noodhulp na overstromingen in Pakistan.
Een foto van een hal op vliegveld Schiphol waar naast de rol-paden op digitale schermen beelden van Artsen zonder Grenzen te zien zijn.

Zo steunt Schiphol

Als je recent op luchthaven Schiphol bent geweest, kon je er niet omheen. Overal kom je Artsen zonder Grenzen tegen. Sinds juni 2023 is Schiphol onze partner. Zij steunen ons door ons media te doneren. Daarom zijn wij zichtbaar op digitale schermen en billboards op het vliegveld. Daarnaast vind je 21 collectezuilen verspreid door de terminal, waarin je als reiziger contant geld kan doneren. Waar dat geld vandaan komt, maakt niet uit. Alle valuta zijn welkom! Wij danken Schiphol hartelijk voor hun trouwe steun.

Kom in contact

Heeft jouw organisatie ook een idee om ons te steunen? Leuk! Neem contact op met een van onze relatiemanagers om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag met je mee.

Kathy Rombouts

Kathy Rombouts

Relatiemanager