Waarom nalaten?

Een groot deel van de financiële steun voor Artsen zonder Grenzen uit Nederland komt van giften uit nalatenschappen. Door het opnemen van een gift in uw testament kunnen we helpen. Zoals in Zuid-Soedan waar door terugkerende natuurrampen en voortslepende conflicten veel ziekenhuizen en klinieken zijn verwoest of verwaarloosd. Sommige mensen kunnen bijna nergens terecht voor medische zorg. Gelukkig kwam de hulp voor het meisje op de foto bovenaan de pagina op tijd. En met uw steun kunnen we overal ter wereld mensen in crisisgebieden blijven helpen. Alles over nalaten aan Artsen zonder Grenzen leest u in ons gratis Lifeline magazine.

Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes.

Vraag het Lifeline magazine aan

In het nieuwe Lifeline magazine leest u over onze medische en humanitaire hulp en de mogelijkheden om dit met een nalatenschap te ondersteunen. Lees bijvoorbeeld het inspirerende verhaal van onze arts Rodnie Senat-Delva uit Haïti. Zij was de afgelopen 10 jaar werkzaam in crisisgebieden als Haïti, Burundi en Afghanistan. Lees dit allemaal en meer in het gratis Lifeline Magazine.

Lifeline aanvragen

Uw wensen vastleggen

Door uw wensen vast te leggen in een testament houdt u zelf in de hand hoe uw erfenis verdeeld wordt. U kunt Artsen zonder Grenzen bijvoorbeeld een geldbedrag nalaten of een percentage van uw bezit toewijzen. De notaris kan u daarbij adviseren, en stelt ook het uiteindelijke testament op. Uiteraard bent u altijd vrij om uw testament in de toekomst aan te passen, zonder dat u ons enige toelichting hoeft te geven.

Wist u dat?
Artsen zonder Grenzen is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarom vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat wij uw nalatenschap volledig kunnen gebruiken voor ons werk.

Artsen zonder Grenzen opgenomen in uw testament?
Laat het ons weten.

Bent u een executeur van een nalatenschap?
Voor al uw vragen over bijvoorbeeld legaten, erfstellingen en afhandeling verwijzen wij u graag naar nalaten@amsterdam.msf.org. U krijgt dan snel antwoord.

Mede-oprichter van Artsen zonder Grenzen Nederland, Jacques de Milliano

‘We staan de komende jaren voor grote uitdagingen. Het is daarom belangrijk dat onze noodhulp wordt voortgezet door de nieuwe generatie.'

Mede-oprichter Jacques de Milliano

Meer informatie over nalaten en gift in testament

Op zoek naar meer informatie over uw erfenis nalaten aan een goed doel en het opnemen van Artsen zonder Grenzen in uw testament? Bekijk hieronder de verschillende pagina's met de voor u relevante informatie:

Mevrouw van der Kolk

'Ik heb Artsen zonder Grenzen opgenomen in mijn testament. Ik bewonder de mensen die zich belangeloos inzetten voor mensen elders. Daar heb ik veel respect voor.'

Ati van der Kolk
Manni Soy speelt met haar dochter Jabni, India | Artsen zonder Grenzen

Gegevens voor de notaris

De volgende gegevens zijn nodig voor het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament: Vereniging Artsen zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières, Nederland), gevestigd te Amsterdam, postadres: Postbus 10014, 1001 EA Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 41215974.

Onze video over Artsen zonder Grenzen en nalaten

In deze video vertelt onze collega Frank Theunissen u meer over ons werk en hoe belangrijk uw steun daarbij is. Internist Anna Simon blikt terug op haar indrukwekkende ervaringen tijdens de ebola-epidemie in Sierra Leone. Tot slot behandelt notarieel jurist Arnout Cankrien vaak gestelde vragen over erven en schenken.

Frank Theunissen

Persoonlijk advies op maat

Wilt u persoonlijk advies en/of meer weten over het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament? Onze collega Frank Theunissen gaat graag met u in gesprek.

Frank van Leeuwen

Frank Theunissen

Contactpersoon

Vragen over de afwikkeling van een nalatenschap?

De afwikkeling van nalatenschappen wordt verzorgd door onze eigen notarieel jurist Arnout Cankrien. U kunt contact met hem opnemen via onderstaande gegevens.

Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes.

Arnout Cankrien

Notarieel jurist