Gift in Testament

Met een gift in het testament, groot of klein, kunnen wij onafhankelijke hulp geven. Los van politieke, religieuze of economische belangen. Artsen zonder Grenzen is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarom vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat wij uw nalatenschap volledig kunnen gebruiken voor ons werk.

Uw wensen vastleggen

Door uw wensen vast te leggen in een testament houdt u zelf in de hand hoe uw erfenis verdeeld wordt. U kunt Artsen zonder Grenzen bijvoorbeeld een geldbedrag nalaten of een percentage van uw bezit toewijzen. De notaris kan u daarbij adviseren, en stelt ook het uiteindelijke testament op. Uiteraard bent u altijd vrij om uw testament in de toekomst aan te passen, zonder dat u ons enige toelichting hoeft te geven.

Manni Soy speelt met haar dochter Jabni

Gegevens voor de notaris

De volgende gegevens zijn nodig voor het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament: Vereniging Artsen zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières, Nederland), gevestigd te Amsterdam, postadres: Postbus 10014, 1001 EA Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 41215974.

Meer informatie over nalaten en gift in testament

Op zoek naar meer informatie over uw erfenis nalaten aan een goed doel en het opnemen van Artsen zonder Grenzen in uw testament? Bekijk hieronder de verschillende pagina's met de voor u relevante informatie:

Artsen zonder Grenzen opgenomen in uw testament? Laat het ons weten.

Lifeline Magazine

Vraag het Lifeline magazine aan

We hebben een speciaal tijdschrift samengesteld over hulp en nalatenschappen. In dit magazine leest u inspirerende verhalen over onze hulpprojecten en de mogelijkheden om ons werk met uw nalatenschap te ondersteunen.

Ja, stuur mij het Lifeline magazine

Persoonlijk advies op maat

Wilt u persoonlijk advies en/of meer weten over het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament? Onze collega’s Frank Theunissen en Fiona Hoogveld gaan graag met u in gesprek.

Frank van Leeuwen

Frank Theunissen

Contactpersoon

Voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland of Groningen.

Fiona Hoogveld

Fiona Hoogveld

Contactpersoon

Voor de provincie Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Gelderland of Limburg,

Vragen over de afwikkeling van een nalatenschap?

De afwikkeling van nalatenschappen wordt verzorgd door onze eigen notarieel jurist Arnout Cankrien. U kunt contact met hem opnemen via onderstaande gegevens.

Logo Artsen zonder Grenzen

Arnout Cankrien

Notarieel jurist