Manni Soy speelt met haar dochter Jabni

Gegevens voor de notaris

De volgende gegevens zijn nodig voor het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament: Vereniging Artsen zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières, Nederland), gevestigd te Amsterdam, postadres: Postbus 10014, 1001 EA Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 41215974.

Een gift via uw testament

Met een gift in het testament, groot of klein, kunnen wij onafhankelijke hulp geven. Los van politieke, religieuze of economische belangen. Artsen zonder Grenzen is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarom vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat wij uw nalatenschap volledig kunnen gebruiken voor ons werk.

Uw wensen vastleggen

Door uw wensen vast te leggen in een testament houdt u zelf in de hand hoe uw erfenis verdeeld wordt. U kunt Artsen zonder Grenzen bijvoorbeeld een geldbedrag nalaten of een percentage van uw bezit toewijzen. De notaris kan u daarbij adviseren, en stelt ook het uiteindelijke testament op. Uiteraard bent u altijd vrij om uw testament in de toekomst aan te passen, zonder dat u ons enige toelichting hoeft te geven.

Persoonlijk advies

Wilt u persoonlijk advies en/of meer weten over het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament? Onze collega’s Frank Theunissen en Fiona Hoogveld gaan graag met u in gesprek. Ook horen we we het graag van u als u Artsen zonder Grenzen in uw testament heeft opgenomen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de noodhulp die u mede mogelijk maakt. Ook kunnen we u dan uitnodigen voor speciale donateursbijeenkomsten bij u in de buurt.

Frank van Leeuwen

Frank Theunissen

Contactpersoon

Voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland of Groningen.

Fiona Hoogveld

Fiona Hoogveld

Contactpersoon

Voor de provincie Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Gelderland of Limburg,

Vragen over de afwikkeling van een nalatenschap?

De afwikkeling van nalatenschappen wordt verzorgd door onze eigen notarieel juriste Nicole Ouwehand. Heeft u vragen over de afwikkeling van een testament waarin Artsen zonder Grenzen is opgenomen? Neemt u dan contact met haar op.

Nicole Ouwehand, notarieel juriste Artsen zonder Grenzen

Nicole Ouwehand

Notarieel juriste

Meer weten?

Op deze pagina vindt u diverse mogelijkheden om meer informatie in te winnen over uw erfenis nalaten aan een goed doel en het opnemen van Artsen zonder Grenzen in het testament. Meer informatie

Lifeline magazine

Laat u inspireren

We hebben een speciaal tijdschrift samengesteld over hulp en nalatenschappen. In dit magazine leest u inspirerende verhalen over onze hulpprojecten en de mogelijkheden om ons werk met uw nalatenschap te ondersteunen.

Vraag het magazine per post aan

Vraag het magazine per mail aan