1. Maak een pagina op actiezondergrenzen.nl

Op ons actieplatform Actie zonder Grenzen kun je vandaag nog starten. Maak hier een account aan, vertel waarom jij in actie komt en wat je gaat doen. Voeg vervolgens relevante en leuke foto’s toe om de pagina persoonlijk te maken. Je kunt meteen aan de slag met inzamelen. Probeer mensen te overtuigen waarom ze juist jou moeten steunen. Wees creatief en deel de pagina met zo veel mogelijk mensen!

Doneeractie | Gezondheidsvoorlichter Artsen zonder Grenzen met patiënt
Doneeractie

Ga naar Actie zonder Grenzen

Begin vandaag nog

Zij gingen je voor

Elke actie is voor een goed doel is bijzonder en heeft waardevolle impact. Een inzamelingssactie voor een verjaardag levert bijvoorbeeld gemiddeld €352 op. Hiermee kunnen we speciale voeding bieden aan 11 kinderen met ondervoeding of bijna 1.500 kinderen vaccineren tegen mazelen. Maar of je nu meer of minder ophaalt maakt niet uit, alles draagt bij aan ons werk.

Een prachtig voorbeeld is de actie van Wilco Dekker, hij beklom de Mount Everest en haalde ruim €9.000 binnen. Het kan ook dichtbij huis, dat bewezen de Kussenmakers met hun handgemaakte kussens. Unieke kussens om naar een dierbare te sturen en een ‘kussen’ onder de riem te steken. Zij behaalden hiermee maar liefst 3x hun oorspronkelijke streefbedrag! Dankzij deze en meer inspirerende acties kunnen onze teams meer mensen medische noodhulp bieden.

2. Zamel zelf geld in

Een andere optie is om een actie te organiseren is om zelf geld in te zamelen. Je kunt je hiervoor via online aanmelden via ons formulier. Vervolgens kun je aan de slag door iedereen op de hoogte te stellen van jouw doneeractie. Familie, vrienden en iedereen die jou wilt steunen kunnen hun donatie overmaken op IBAN-rekeningnummer NL61 ABNA 024 252 5555 t.n.v. Artsen zonder Grenzen te Amsterdam. Giften uit het buitenland hebben een BIC-code nodig, dat is ABNA NL2A. Bij de donatie moeten ze dan wel jouw naam vermelden. Je ontvangt een e-mail of brief wanneer je actie is afgelopen.

3. Doneer aan bestaande doneeracties

Op ons actieplatform hebben we samen al meer dan €300.000 opgehaald. Wil je doneren en ook meehelpen? Lees de acties en verhalen op het platform en kies waar jij aan wilt doneren. Alle donaties worden ingezet om medische noodhulp te bieden in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Overal waar het nodig is komen onze teams in actie.