Extra teams staan paraat

Naast onze teams in Oekraïne hebben we ook mensen in Belarus en Rusland klaar staan om humanitaire hulp te bieden. Ook sturen we direct extra teams naar de buurlanden van Oekraïne om medische hulp te bieden aan mensen op de vlucht. De eerste teams zijn al gearriveerd.

Onze teams in Oekraïne hebben al medische kits voor oorlogsslachtoffers gedistribueerd aan twee ziekenhuizen in Marioepol in het zuidoosten van Oekraïne
Stephen Cornish, directeur van Artsen zonder Grenzen Zwitserland
Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes.

Steun onze teams

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden waar nodig. Help jij onze artsen levens te redden?

> Doneer nu!

Medische kits

'Onze teams in Oekraïne hebben al medische kits voor oorlogsslachtoffers gedistribueerd aan twee ziekenhuizen in Marioepol in het zuidoosten van Oekraïne waar op dit moment wordt gevochten,' zegt Stephen Cornish, directeur van Artsen zonder Grenzen Zwitserland. Ondertussen staan in onze logistieke centra in Europa meer medische kits klaar om verzonden te worden. Patiënten onder behandeling in onze projecten die afhankelijk zijn van medicijnen hebben extra medicijnen gekregen om het minimaal een maand vol te houden.

Toegang tot medische zorg

Sinds de start van het conflict 8 jaar geleden zijn we verschillende projecten gestart in Oekraïne. Bijvoorbeeld in het oosten van het land waar we helpen de toegang en kwaliteit van de medische zorg te verbeteren voor kwetsbare mensen. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van het geweld voor onze patiënten. Veel van hen zijn bejaard en hebben chronische ziekten. Met het toenemende geweld is het essentieel dat mensen toegang blijven houden tot medische zorg en geneesmiddelen.

Medische zorg in conflictgebieden

Sinds de oprichting van Artsen Zonder Grenzen in 1971 hebben onze teams zorg verleend in talloze oorlogen en conflicten. In oorlogsgebieden inventariseren onze teams de meest dringende behoeften en bieden direct hulp; we kiezen geen partij, maar pakken we de medische en humanitaire behoeften van mensen aan.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en onze teams staan klaar om direct in actie komen.
Volg onze kanalen en blijf op de hoogte.