Periodiek schenken aan Artsen zonder Grenzen

 • Hoe werkt periodiek schenken?

  Bij periodiek schenken doneer je voor een periode van minimaal vijf jaar een vast bedrag aan Artsen zonder Grenzen. Deze gift kun je volledig aftrekken van je belastbaar inkomen, terwijl jouw bijdrage volledig ten goede komt aan medische zorg voor mensen in nood. Meer weten over hoe periodiek schenken in zijn werk gaat? Lees de brochure over deze speciale vorm van schenken.

  Download de brochure
 • Jouw voordeel

  Met een periodieke schenking kun je ieder jaar tot 37 procent van je gift terugkrijgen van de belastingdienst. Hierdoor kun je meer doneren zonder dat dit je extra geld kost, je krijgt als het ware 'korting’ op jouw schenking terwijl het volledige donatiebedrag ten goede komt aan medische noodhulp. Benieuwd wat jouw gift zou opleveren? Vul de rekenhulp in en je hebt direct inzage in het belastingvoordeel van jouw periodieke schenking.

  Bereken jouw voordeel
 • Schenkingsovereenkomst

  Heb je besloten een periodieke schenking te doen? Dan is er alleen nog een schenkingsovereenkomst nodig waarin de schenking aan Artsen zonder Grenzen wordt vastgelegd. Dit regel je gemakkelijk online in slechts een paar stappen.

  Ik wil periodiek schenken

4 voorwaarden voor schenken met belastingvoordeel:

 1. Je hebt de periodieke schenking schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Deze kun je gemakkelijk online invullen.
 2. Je geeft minimaal 5 jaar achter elkaar.
 3. De hoogte van je gift is elk jaar hetzelfde en bedraagt minimaal 50 euro.
 4. Je schenking gaat naar een goed doel met ANBI-status. Artsen zonder Grenzen heeft deze status. Sinds januari 2023 geldt een maximum voor periodieke giften aan een ANBI. Dat maximum is € 250.000 per jaar.
 • Ondervoeding in Jemen
  ‘Het is eigenlijk een win-win situatie. Ik krijg een deel van mijn gift terug en er kan meer noodhulp worden verleend voor hetzelfde geld. Dat lijkt mij een hele goede zaak.’
  Mevrouw van Leeuwen
  Amsterdam

Vragen? We beantwoorden ze graag

Overweeg je om periodiek te schenken maar heb je nog vragen? Of wil je de overeenkomst liever per post opsturen? Amita Ramai staat je graag te woord om de mogelijkheden te bespreken en je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. U kunt haar zowel telefonisch als via email bereiken.

Amita Ramai

Amita Ramai

medewerker Donateursservice