Wees welkom op onze bijeenkomsten over erven en schenken

Vanaf september hopen we weer bijeenkomsten te kunnen organiseren waarbij we u persoonlijk kunnen begroeten. Tijdens deze middagbijeenkomsten vertelt een hulpverlener van Artsen zonder Grenzen over zijn of haar indrukwekkende ervaringen in het veld. Vervolgens geeft een onafhankelijke notaris tekst en uitleg over de regels en mogelijkheden rond erven en schenken. Wanneer heeft u een testament nodig? Wat is de positie van de langstlevende partner? Wat is de rol van een executeur, hoeveel erfbelasting betaalt u en hoe kan ik belastingvrij schenken of een goed doel opnemen in mijn testament? Deze en andere vragen worden beantwoord. Uiteraard is er alle ruimte om uw vragen te stellen.

Programma

Onze bijeenkomsten vinden onder andere plaats in musea. Voor aanvang van het programma heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het museum te bezoeken. Dit bezoek is gratis.

Het programma voor de bijeenkomsten is als volgt:

  • 13:00 uur: Ontvangst
  • 13:30 uur: Inleiding Artsen zonder Grenzen en presentatie door een hulpverlener
  • 14:45 uur: Pauze
  • 15:15 uur: Presentatie 'Erven en Schenken' door een lokale notaris
  • 16:00 uur: Napraten met de medewerkers van Artsen zonder Grenzen

Uiteraard volgen wij voor de bijeenkomsten de geldende richtlijnen van het RIVM en zijn wij hierover in nauw contact met de locaties waar de bijeenkomsten gehouden worden.

Data bijeenkomsten over nalaten en schenken

Hier vindt u de geplande data voor september en oktober 2021:

  • Donderdag 9 september – Centraal Museum Utrecht, Utrecht
  • Dinsdag 14 september – Museum Smedekinck, Zelhem
  • Dinsdag 21 september – Museum Heerenveen, Heerenveen
  • Dinsdag 28 september – De Proefkolonie, Frederiksoord
  • Dinsdag 5 oktober – Stedelijk Museum Alkmaar, Alkmaar

Aanmelden

U kunt zich aanmelden* door een bericht te sturen naar bijeen@artsenzondergrenzen.nl onder vermelding van de datum en plaats van de bijeenkomst. Vermeld daarbij alstublieft uw adresgegevens.

* In verband met de 1,5 m afstand maatregel van het RIVM hebben we beperkte capaciteit. Het kan voorkomen dat de bijeenkomst van uw voorkeur bij aanmelding reeds vol blijkt. Wij zullen u daar zo spoedig mogelijk over informeren.

Speciale video

Mocht u niet in de gelegenheid zijn een van deze bijeenkomsten bij te wonen, maar wilt u wel meer weten over erven en schenken? Dan is deze speciale video wellicht wat voor u.

Onze collega Anna Simon deelt hierin haar indrukwekkende ervaringen uit het veld en notarieel jurist nalatenschappen Arnout Cankrien geeft uitleg over erven en schenken.

Onze video over schenken en nalaten

U kunt de video hier bekijken

Ga naar de video

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met Fiona Hoogveld of Frank Theunissen via onderstaande contactgegevens.

Frank van Leeuwen

Frank Theunissen

Relatiemanager
Fiona Hoogveld

Fiona Hoogveld

Relatiemanager