Wat is een mapathon?

Tijdens een mapathon komen we met een groep vrijwilligers, Artsen zonder Grenzen supporters zoals jij, bij elkaar en brengen we een vooraf gekozen gebied in kaart. Met een aantal van onze medewerkers en een paar instructeurs, gaan we aan de slag om van satellietfoto’s een actuele, gedetailleerde kaart te maken.

Waarom?

In de crisisgebieden waar we werken, ontbreken vaak goede kaarten waardoor het moeilijk is om snel en effectief hulp te verlenen: Hulpverleners moeten het regelmatig doen met handgetekende kaarten of vage aanwijzingen waar een dorp of een straat zich bevindt. We bereiken de plekken vaak wel, maar om bijvoorbeeld een epidemie in te dammen is accurate informatie cruciaal. Kortom: gedetailleerde kaarten zijn essentieel voor snelle, effectieve hulp en kunnen ons en andere hulporganisaties helpen levens te redden.

Het kost veel tijd om deze, vaak uitgestrekte, gebieden in kaart te brengen, en daarom hebben we jouw hulp nodig!

Online mapathon

Het liefste doen we een mapathon ‘live’ op ons kantoor in Amsterdam of op een andere locatie. Gezien de verlenging van de maatregelen omtrent COVID-19 hebben wij echter uit voorzorg besloten de volgende editie online te laten plaats vinden.

Wanneer: Donderdag 25 juni 2020
Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur
Waar: Vanaf je bank, keukentafel of balkon

Wat heb je nodig?

Een laptop of computer, een muis en internet. Een muis is niet verplicht, maar maakt het mappen HEEL VEEL gemakkelijker.

Na een korte uitleg en instructie kun je zelf aan de slag gaan en leren onze ervaren mappers je gaandeweg de fijne kneepjes van het mappen. Tijdens de online mapathon kun je uiteraard je vragen stellen.

Uiterlijk een week voorafgaand aan de online mapathon ontvang je een inlog link en wat voorbereidende instructies. Via die link kun je meedoen op je computer of laptop met internetverbinding. Je hoeft dus geen nieuwe programma’s te downloaden.

Mocht je je eerder al hebben aangemeld voor 25 juni dan hoef je dit niet opnieuw te doen.

Aanmelden mapathon

Meer weten over Missing Maps en mapathons? Klik dan hier. Missing Maps’ is een internationaal initiatief van Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en vrijwilligers van het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT).

Lieke Drion

Lieke Drion

Event coordinator

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.