We spraken met adjunct-medisch directeur Karla Bil, onder andere over de kritieke situatie in de Hoorn van Afrika. Door extreme droogte mislukken oogsten en is er een ernstig tekort aan voedsel. Verder zijn we tijdens de update dieper ingegaan op onze medische hulp aan mensen op de vlucht. En we hebben vooruit gekeken. Wat zijn de grootste uitdagingen van 2023? Waar hebben mensen onze hulp het hardst nodig? En hoe komen wij in actie om deze hulp te bieden?

Wilt u de online update terugkijken?

Heeft u de update gemist of wilt u het nog eens terugkijken, bekijk dan de opname hieronder.

Live in de studio van AzG

Wie spraken er tijdens de online update?

Lees hier meer over de sprekers:

Frank van Leeuwen

Frank Theunissen

moderator

Frank Theunissen werkte tussen 1992 en 2000 in verschillende noodhulpprojecten in onder meer voormalig Joegoslavië, Angola en Somalië. Hij was daar werkzaam als logistiek medewerker en water-en-sanitatiespecialist. Sinds 2013 werkt hij als relatiemanager op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Karla Bil

Karla Bil

adjunct-medisch directeur

Karla Bil werkt sinds 2003 voor Artsen zonder Grenzen. Dat deed ze onder meer in zuidelijk Soedan, Oeganda, Pakistan, Sierra Leone en Bangladesh. Ook was Karla betrokken bij de hulpverlening na tyfoon Haiyan in de Filipijnen en maakte ze deel uit van het team op ons reddingsschip op de Middellandse Zee. Op dit moment is ze onze adjunct medisch directeur.

Simba Tirima

Simba Tirima

landencoördinator in Nigeria

Klimaatwetenschapper Dr. Simba Tirima, afkomstig uit Kenia, werkt sinds 2017 met Artsen zonder Grenzen. Hij vertegenwoordigt onze organisatie in Nigeria, waar hij ook tijdelijk onze landencoördinator heeft vervangen. Tirima behaalde zijn PhD in Milieuwetenschappen aan de universiteit van Idaho, waar hij nu zelf ook lesgeeft.

Saja Qa’aymeh

Saja Qa’aymeh

psycholoog in Libië

In de detentiecentra in Tripoli, in Libië is sprake van marteling, geweld, uitbuiting en gedwongen arbeid. Saja houdt zich in haar huidige rol onder andere bezig met de mentale gezondheid van de mensen in de detentiecentra. Voor deze missie was ze voor ons werkzaam als psycholoog in Jordanië. De meeste van haar patiënten waren mensen en kinderen gevlucht uit Syrië, met een posttraumatische stressstoornis of depressie veroorzaakt door wat ze hadden meegemaakt.

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Lieke Drion via e-mail: bijeenkomst@artsenzondergrenzen.nl, of bel: 020-7559560.

Lieke Drion

Lieke Drion

Coördinator Evenementen
Geef een kerstpakket dat levens redt

Geef een kerstpakket dat levens redt

Door oorlog en de gevolgen van de klimaatcrisis zijn veel mensen in nood. Zij hebben dringend zorg nodig. Jij kunt helpen door een kerstpakket te vullen. Welke hulpgoederen kies jij?

Vul een kerstpakket