Burgeroorlog

‘Het is totale chaos hier’, zegt Caroline Seguin, onze programmamanager die nu ter plaatse is. ‘Gisteren werd er de hele dag gevochten in de stad. De situatie lijkt vandaag een beetje te zijn gekalmeerd, maar we verwachten dat de vijandelijkheden elk moment opnieuw kunnen beginnen.’ Verschillende gewapende groepen in Jemen vechten om de macht over bepaalde gebieden. Het gaat om gevechten tussen troepen die trouw zijn aan president Hadi en troepen van de Southern Transition Council.

Aden, Jemen

De stad Aden ligt in het zuidelijkste puntje van Jemen. Eerder deze maand is Aden in een slagveld veranderd. Onze teams hebben aan één stuk door gewonden in ons ziekenhuis zien binnenkomen. In minder dan 24 uur tijd hebben onze hulpverleners 119 oorlogsgewonden verzorgd. Gisteren werd een wijk in de buurt van ons ziekenhuis het doelwit van een luchtaanval door de internationale coalitie. Op dit moment is het moeilijk vast te stellen welke groepen welke buurten van Aden in hun bezit hebben.

Luchtaanvallen op onze ziekenhuizen in Jemen

Sinds het uitbreken van de oorlog in maart 2015 zijn onze ziekenhuizen en klinieken in Jemen 6 keer geraakt. In 5 gevallen ging het om luchtaanvallen van de coalitie. Daarom hebben wij de verschillende gewapende groepen en de coalitie nogmaals laten weten dat onze medewerkers zich in het ziekenhuis in Aden bevinden en aangegeven wat de locatie van ons ziekenhuis is.