Te onveilig voor hulp

Het is momenteel te onveilig om medische en humanitaire hulp te bieden. De situatie verandert te snel en is daardoor erg onvoorspelbaar. De hulpverleners worden daarom geëvacueerd uit projecten in Ain Issa, Al Hol, Tal Abyad, Tal Tamer, Tal Kocher, Kobane/Ain Al Arab en Raqqa.

Extreem moeilijke beslissing

‘Dit is een extreem moeilijke beslissing geweest, maar wij kunnen niet veilig werken zonder registratie en zonder veiligheidsgaranties. Daarom schorten we onze activiteiten op en halen we onze internationale collega’s uit het land.’, zegt Robert Onus, noodhulpmanager Syrië.

Jarenlange oorlog en onzekerheid

‘De mensen in Noordoost-Syrië leven al jarenlang in oorlog en onzekerheid. En de behoefte aan hulp neemt alleen maar toe door de recente ontwikkelingen. We maken ons grote zorgen over de veiligheid van onze Syrische collega’s en hun families. We zullen hen ondersteunen op afstand en we onderzoeken momenteel alle mogelijkheden om de mensen in het noordoosten van Syrië te blijven helpen, ondanks alle beperkingen’, zegt Onus.

Grote zorgen om de Syrische bevolking

Wij roepen alle strijdende partijen op om de veiligheid van de Syrische burgers te waarborgen. Ook moeten humanitaire organisaties veilig en ongehinderd de bevolking kunnen helpen, juist nu dit zo dringend nodig is.