Terug naar Sierra Leone

Wij hebben eerder medische noodhulp in het land geboden. Wij hebben slachtoffers van de brute burgeroorlog geholpen. Met machete verminkte mensen kwamen na soms dagen lopen door de jungle bij ons aan voor hulp. We hebben vluchtelingen bijgestaan. Wij hebben kinderen voor malaria behandeld. En we hebben medische hulp aan zwangere vrouwen gegeven. Toen Sierra Leone door ebola werd getroffen, zijn wij onmiddellijk teruggekeerd om de mensen te helpen.

Meer medische zorg

Onze teams in Sierra Leone werken in ziekenhuizen, klinieken en in de lokale samenleving. We richten ons vooral op medische zorg voor moeders en jonge kinderen. We willen ervoor zorgen dat meer mensen de hulp van een dokter kunnen inroepen. Dat doen we door voor belangrijke medicijnen te zorgen en door mensen te trainen in onze eigen medische academie.

In de hoofdstad en verspreid over Sierra Leone

We werken in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, de stad Magburaka in het district Tonkolili, in het midden van het land, op het platteland en in de stad Hangha in het Kenema-district in het zuiden van Sierra Leone.

  • 5.9K
    moeders een veilige bevalling gegeven
  • 43.8K
    mensen voor malaria behandeld
  • 4.83K
    jonge kinderen verpleegd

Verhalen van onze hulpverleners

  • In Sierra Leone hebben we 25.000 zwangerschapszorgconsulten gegeven. Een eerste stap naar een veilige bevalling en geboorte.

Kinderverpleegkundige Carlos en vroedvrouw Tene verzorgen een pasgeboren kindje en de moeder in een gezondheidspost in het plaatsje Baama. © Rocel Ann

Steun onze teams wereldwijd

Icoon malariamug

Met € 16 kunnen wij ACT-combinatiepillenkuren kopen om 25 volwassenen binnen 3 dagen van malaria te genezen.

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon vaccinatie

Met € 75 kunnen wij vaccins kopen om 300 kinderen tegen mazelen in te enten. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen.

Icoon water

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon bevallingskit

Met € 10 kunnen we een kit maken voor een veilige (thuis)bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon voeding

Met € 25 kunnen wij speciale, energierijke voeding kopen om 1 ondervoed kind in 5 weken weer op de been te helpen.