Waarom een fonds op naam

Een fonds op naam maakt het mogelijk om zelf te kiezen waar jouw donatie aan wordt besteed. Aan noodhulp bijvoorbeeld, of juist een bepaald onderdeel van ons werk, zoals moeder-en-kindzorg of de behandeling van mensen met aids. Het is zelfs mogelijk het fonds in te zetten in een specifiek gebied. Wij beheren en besteden het geld zoals dat met jou is afgesproken. En we maken afspraken over of en hoe je op de hoogte gehouden wilt worden van de behaalde resultaten. Zo zie je gelijk wat het fonds tot stand brengt. Lees meer over de mogelijkheden in onze speciale brochure.

Brochure ‘Een bijzondere manier van helpen’

Download

Hoe richt ik een fonds op naam op?

We bespreken samen we de manier waarop je ons wilt helpen. Met een eenmalige gift, een periodieke schenking, of door het fonds op naam in het testament op te nemen. Je bepaalt zelf de naam van het fonds. Dat kan een familienaam zijn, de naam van een dierbare of bijvoorbeeld de naam van een bedrijf. Ook kies je de termijn waarbinnen het totale bedrag van het fonds mag worden besteed. Je hoeft niet alles zelf te kiezen, maar het mag wel. We leggen alles vast in een overeenkomst, waarna het fonds wordt ondergebracht binnen Artsen zonder Grenzen. Benieuwd naar deze overeenkomst? Download het voorbeeld.

Overeenkomst fonds op naam

Download

Belastingvoordeel

Een fonds op naam levert net zoals een periodieke schenking belastingvoordelen op. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Persoonlijk advies

Behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze collega Kathy Rombouts via 020 - 520 8910 of mail naar kathy.rombouts@amsterdam.msf.org. Onze collega Frank Theunissen kan je alles vertellen over het opnemen van een fonds op naam in het testament. Bel 020 - 520 8949 of mail naar frank.theunissen@amsterdam.msf.org.