Op 7 oktober spraken we live met onze operationeel directeur Akke Boere en oprichter van Artsen zonder Grenzen Nederland Jacques de Milliano. Zij vertelden welke momenten een diepe indruk op hen hebben achtergelaten. En over de dilemma’s die wij in ons werk tegenkomen en waarover wij soms moeilijke besluiten moeten nemen.

Ook zagen we Mamman Mustapha vanuit Afghanistan. Hij vertelde hoe onze teams omgaan met de actuele situatie in het land. Tevens spraken we Rodnie Senat-Delva vanuit Haïti. Zij vertelde over onze medische noodhulp na de zware aardbevingen en over die ene jonge patiënte die haar altijd bij zal blijven.

Wilt u de online bijeenkomst terugkijken?

Heeft u de bijeenkomst gemist of wilt u het nog eens terugkijken, bekijk dan de opname hieronder.

Live update video

Wilt u meer lezen over een van de besproken projecten? Kijk dan hier

Wie spraken er tijdens de bijeenkomst?

Lees hier meer over de sprekers:

Jacques de Milliano

Jacques de Milliano

oprichter Artsen zonder Grenzen Nederland

Jacques de Milliano (66) werkte als jonge arts voor de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen in Tsjaad. Hij was diep onder de indruk van wat hij daar meemaakte als arts. In 1984 richtte hij Artsen zonder Grenzen Nederland op, omdat hij het onaanvaardbaar vond dat mensen in crisissituaties geen medische zorg kregen. Hij was eerst directeur en daarna voorzitter tot 1997. De Milliano was nauw betrokken bij veel hulpoperaties. Nu werkt hij als huisarts in Haarlem.

Akke Boer

Akke Boere

operationeel directeur

Akke Boere studeerde culturele antropologie en is operationeel directeur van Artsen zonder Grenzen. Ze is verantwoordelijk voor al onze medische en humanitaire projecten. Als operationeel manager was ze verantwoordelijk voor onze projecten in onder andere Afghanistan, Pakistan, Bangladesh en Zuid-Soedan. Ook coördineerde ze grootschalige medische noodhulpoperaties.

Medisch coordinator Rodnie Senat-Delva

Rodnie Senat-Delva

medisch coördinator

Rodnie werkt al 13 jaar voor Artsen zonder Grenzen in Haïti. Ze is gynaecoloog en verloskundige, maar op dit moment werkt ze als medisch coördinator in een van onze projecten. Haar doel in het leven is: ‘Vrouwen bewust maken van hun rechten en de beschikbare mogelijkheden. Zodat ze hun eigen lot kunnen bepalen.’

Mamman Mustapha

Mamman Mustapha

Hoofdverpleegkundige/projectcoördinator

De verpleegkundige Mamman Mustapha begon in 2008 bij Artsen zonder Grenzen. Sindsdien is hij in actie gekomen bij verschillende crises in zijn thuisland Nigeria. Zo heeft hij medische noodhulp geboden aan ontheemden, oorlogsgewonden en bij ziekte-uitbraken. Vanaf 2017 werkte Mamman voor ons in Jemen, Oeganda, Zuid-Soedan en recentelijk Afghanistan.

Frank van Leeuwen

Frank Theunissen

moderator

Frank Theunissen werkte tussen 1992 en 2000 in verschillende noodhulpprojecten in onder meer voormalig Joegoslavië, Angola en Somalië. Hij was daar werkzaam als logistiek medewerker en water-en-sanitatie-specialist. Sinds 2013 werkt hij op het hoofdkantoor in Amsterdam als relatiemanager.

Toekomstige bijeenkomsten

Toekomstige bijeenkomsten, live of online bijwonen? Houd dan deze pagina in de gaten. Heb je vragen of opmerkingen over deze bijeenkomst of een van onze andere activiteiten? Neem dan contact op met Lieke Drion:

Lieke Drion

Lieke Drion

Coördinator Evenementen