COVID-19 extra gevaarlijk

Zo’n driekwart van de ongeveer tien miljoen inwoners van Zuid-Soedan is afhankelijk van humanitaire hulp. ‘Tienduizenden mensen leven in overbevolkte kampen, met soms wel twaalf mensen uit dezelfde familie samen in hetzelfde eenvoudige onderkomen’, zegt onze landencoördinator Claudio Miglietta. ‘In de kampen is nauwelijks water en zeep. Voldoende afstand houden gaat niet in de overbevolkte omstandigheden en ook de hygiëne is er slecht. Daarbij komt nog dat veel mensen ook getroffen zijn door bijvoorbeeld ondervoeding, luchtweginfecties, malaria, tuberculose en hiv. Dat geldt trouwens voor de hele bevolking, niet alleen voor de mensen in de kampen. Dat maakt de verspreiding van COVID-19 in Zuid-Soedan extra gevaarlijk.’

Geefvoorbeelden emergency appeal coronavirus (COVID-19)

Help mee in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19)

Corona (COVID-19) is onze grootste noodhulpoperatie ooit. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden waar nodig. Draag jij ook bij?
Doneer nu!

Isolatiecentra opgezet

In al onze projecten in het land hebben we inmiddels voorbereidingen getroffen. We zetten handwaspunten op met gechloreerd water of zeep, trainen medische staf in het bepalen wie mogelijk COVID-19 heeft en in het voorkomen van infecties. Ook hebben we isolatiecentra opgezet en voorlichtingsbijeenkomsten voor de lokale gemeenschappen gehouden. In de hoofdstad Juba zijn we al sinds afgelopen maart de bestaande gezondheidszorg aan het voorbereiden op een mogelijke uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.