arts unni karunakara in ziekenhuis zuid-soedan artsen zonder grenzen

Unni Karunakara

Voorzitter

Unni Karunakara is sinds 1995 in diverse functies betrokken bij Artsen zonder Grenzen. Als arts en medisch coördinator voerde hij diverse projecten uit voor Artsen zonder Grenzen en hij was medisch adviseur voor onze projecten in zuidelijk Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Verder werkte hij onder meer als medisch directeur van de internationale campagneorganisatie van Artsen zonder Grenzen (MSF Access Campaign) en was hij van 2010 tot 2013 de voorzitter van het internationale netwerk Médecins Sans Frontières, waar Artsen zonder Grenzen onderdeel van is. Sinds 2015 is hij bestuurslid en sinds maart 2022 voorzitter van de Vereniging Artsen zonder Grenzen.

michel farkas penningmeester vereniging artsen zonder grenzen

Michel Farkas

Bestuurslid en penningmeester

Michel Farkas is sinds januari 2018 onze penningmeester. Michel werkte van 2002 tot 2011 voor Artsen zonder Grenzen op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hij startte als hoofd personeelszaken en werd daarna directeur ondersteunende diensten. Hij was daarnaast onder meer bestuurslid van diverse zusterorganisaties van Artsen zonder Grenzen, en lid van de raad van toezicht van een ontwikkelingsorganisatie op het gebied van bosbouw in de Balkan en van RNW Media, de voortzetting van de vroegere Wereldomroep. Michel is Chief Operations Officer bij Hivos.

els niehaus bestuurslid artsen zonder grenzen

Els Niehaus

Vice-voorzitter

Els Niehaus is sinds 2020 lid van ons bestuur. Met een achtergrond in communicatie en financieel management, begint Els voor Artsen zonder Grenzen in 2014. Tot 2017 werkt zij als directeur op ons hoofdkantoor in Amsterdam, verantwoordelijk voor de afdelingen Financiën, Human Resources, IT en Logistiek. Ook heeft Els de teams voor PMO, Learning & Development and Reporting & Analytics opgezet.  Voor haar werk is ze afgereisd naar DR Congo en Ethiopië. Op dit moment werkt Els voor een mediabedrijf en woont ze in Barcelona.

Brigitte Augustijn

Brigitte Augustijn

Bestuurslid

Brigitte is sinds 2021 lid van het bestuur. Zij is gespecialiseerd in International Health en Tropical Medicine, waarna zij is gaan werken bij Artsen zonder Grenzen. Brigitte heeft gewerkt als dokter in de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan. Momenteel werkt zij als huisarts in Nederland.

Lees meer over de bevoegdheden van ons bestuur. Onze bestuursleden krijgen geen vergoeding.

Felip Garcia

Filipe Camaño Garcia

Bestuurslid

Filipe werd in 2021 verkozen tot lid van het bestuur. Daarvoor werkte hij al van 2015 tot 2020 voor Artsen zonder Grenzen. Filipe heeft als Supply Manager, projectcoördinator en logistiek-coördinator overal ter wereld gewerkt, dit deed hij onder andere in: Centraal-Afrikaanse Republiek, Democratische Republiek Congo, India, Myanmar, Nigeria, Oezbekistan en Venezuela. Filipe heeft een achtergrond in Bedrijfskunde en Economie en heeft een Master in Milieu en Duurzame Ontwikkeling aan het University College in Londen. Sinds 2021 werkt hij als zelfstandig adviseur op het gebied van groene transities, variërend van blue carbon projecten tot het adviseren over circulaire economie transities.

Astrid Madsen

Astrid Madsen

Bestuurslid

Astrid Madsen is sinds 2021 lid van het bestuur. Zij is in 2004 naar Noord Oeganda als logistiek medewerker en in 2009 naar Zuid Soedan, als Water en Sanitatie expert. Astrid heeft Civiele Technologie en Management aan de Universiteit Twente gestudeerd. Zij werkt sinds 2020 als zelfstandig adviseur op het gebied van Energietransitie en Klimaat. Als adviseur faciliteert en coördineert ze met diverse partijen onder andere de transitie naar een CO2-vrije energievoorziening.

hans stolk bestuurslid artsen zonder grenzen

Hans Stolk

Bestuurslid

Hans Stolk is sinds 2019 bestuurslid. Hij heeft in 2003-2004 als medewerker geestelijke gezondheidszorg, hulp verleend in Sri Lanka. Van 2007 – 2013 was hij adviseur geestelijke gezondheidszorg voor onze hulpprojecten vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Hierna keerde hij terug naar de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Hij heeft onder andere jarenlang gewerkt als behandelaar in een instituut voor psychotrauma. Daarnaast heeft hij een mastertitel Public Administration and Organizational sciences (bestuur- en organisatiewetenschappen). Hans is nu manager bedrijfsvoering bij een GGZ instelling voor persoonlijkheidsstoornissen.