Marit van Lenthe

Voorzitter

Marit van Lenthe werd in 2018 verkozen voor het bestuur van de vereniging. Sinds januari 2019 is zij onze voorzitter. In 2003 en 2004 is zij op missie gegaan voor Artsen zonder Grenzen, in Democratische Republiek Congo en Tsjaad. In 2009 werd zij medisch adviseur op het hoofdkantoor in Amsterdam, van waaruit onze activiteiten in crisisgebieden worden aangestuurd. Ook was zij jarenlang ons medisch adviseur op het gebied van malaria. Zij verricht ook nu nog malaria-onderzoek voor Artsen zonder Grenzen. Na haar studie voor arts heeft zij zich als huisarts gespecialiseerd en als arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (voorheen bekend als tropenarts). Ook heeft zij een mastertitel in internationale gezondheidszorg.

noor cornelissen bestuur artsen zonder grenzen

Noor Cornelissen

Bestuurslid

Noor Cornelissen is sinds 2019 bestuurslid. Zij is drie jaar als specialist humanitaire zaken voor ons op missie gegaan. Van 2015 – 2018 werkte zij in DR Congo, Oeganda, Libië en op het reddingsschip Aquarius op de Middellandse Zee. Zij heeft onder andere internationale politiek en geschiedenis gestudeerd, en internationale ontwikkeling. Zij werkt nu voor het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken als senior beleidsadviseur. Hier houdt zij zich bezig met het internationale migratiebeleid.

annemarie duijnstee bestuurslid artsen zonder grenzen

Annemarie Duijnstee

Bestuurslid en vicevoorzitter

Annemarie Duijnstee is sinds 2018 lid van het bestuur. Van 1998 - 2016 werkte zij op ons hoofdkantoor in Amsterdam: bij personeelszaken en als hoofd Financiën. Ook is zij in die periode op missie gegaan naar DR Congo, Soedan en Afghanistan als projectcoördinator, en als financieel en personeelscoördinator. Zij heeft onder andere politieke geschiedenis en internationale betrekkingen gestudeerd. Zij heeft een mastertitel management en organisatie. Zij is nu hoofd HRM aan de Universiteit Leiden.

riekje elema bestuurslid artsen zonder grenzen

Riekje Elema

Bestuurslid

Riekje Elema is sinds 2019 bestuurslid. Zij heeft bij elkaar ruim 25 jaar voor Artsen zonder Grenzen gewerkt, van 1987 – 2004. Van oorsprong is zij verpleegkundige. Daarnaast heeft zij een mastertitel in Community Health (gezondheidszorg in plaatselijke gemeenschappen) en in medische antropologie. Ook heeft zij klinische geriatrie gestudeerd. Door de jaren heen heeft zij voor Artsen zonder Grenzen gewerkt als projectcoördinator, landencoördinator, medisch adviseur en onderzoeker. Zij is op missie geweest in Oeganda, Mozambique, Kenia en Zambia en heeft uitgebreide ervaring met hiv/aidszorg in crisisgebieden.

michel farkas penningmeester vereniging artsen zonder grenzen

Michel Farkas

Bestuurslid en penningmeester

Michel Farkas is sinds januari 2018 onze penningmeester. Michel werkte van 2002 tot 2011 voor Artsen zonder Grenzen op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hij startte als hoofd personeelszaken en werd daarna directeur ondersteunende diensten. Hij was daarnaast onder meer bestuurslid van diverse zusterorganisaties van Artsen zonder Grenzen, en lid van de raad van toezicht van een ontwikkelingsorganisatie op het gebied van bosbouw in de Balkan en van RNW Media, de voortzetting van de vroegere Wereldomroep. Michel is Chief Operations Officer bij Hivos.

arts unni karunakara in ziekenhuis zuid-soedan artsen zonder grenzen

Unni Karunakara

Bestuurslid

Unni Karunakara is sinds 1995 in diverse functies betrokken bij Artsen zonder Grenzen. Als arts en medisch coördinator voerde hij diverse missies uit voor Artsen zonder Grenzen en hij was medisch adviseur voor onze projecten in zuidelijk Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Verder werkte hij onder meer als medisch directeur van de internationale campagneorganisatie van Artsen zonder Grenzen (MSF Access Campaign) en was hij van 2010 tot 2013 de voorzitter van het internationale netwerk Médecins Sans Frontières, waar Artsen zonder Grenzen onderdeel van is. Sinds 2015 is hij bestuurslid, in 2018 diende hij als voorzitter van het bestuur van Artsen zonder Grenzen Nederland. Zijn huidige werkzaamheden omvatten onder meer een Assistant Clinical Professor aan de universiteit van Yale en docentschappen aan de universiteiten van Columbia (VS) en Manipal (India).

santhosh kumar orthopedisch chirurg en bestuurslid artsen zonder grenzen

Santhosh Kumar

Bestuurslid

Santhosh Kumar is sinds 2020 bestuurslid, vanuit zijn rol als vicevoorzitter van de Artsen zonder Grenzen Zuid-Azië vereniging. Hij is al ruim elf jaar verbonden aan Artsen zonder Grenzen in Zuid-Azië. Santhosh is van oorsprong orthopedische chirurg en werkt als adjunct-medisch toezichthouder en Associate professor van de afdeling orthopedische geneeskunde van het Trivandrum Medical College in India.

els niehaus bestuurslid artsen zonder grenzen

Els Niehaus

Bestuurslid

Els Niehaus is sinds 2020 lid van het bestuur. Van 2014 tot half 2017 werkte zij op het Artsen zonder Grenzen hoofdkantoor in Amsterdam als directeur projecten, middelen en organisatie. Zij heeft onder andere communicatie en financieel management gestudeerd. Zij werkt nu als Market Specialist Director voor Dow Jones in Barcelona.

hans stolk bestuurslid artsen zonder grenzen

Hans Stolk

Bestuurslid

Hans Stolk is sinds 2019 bestuurslid. Hij heeft in 2003-2004 als psychosociaal medewerker hulp verleend in Sri Lanka. Van 2007 – 2013 was hij psychosociaal adviseur voor onze hulpprojecten vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Hierna keerde hij terug naar de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Hij heeft onder andere psychiatrische verpleegkunde en familietherapie gestudeerd. Verder heeft hij een mastertitel Public Administration and Organizational sciences (overheidsbestuur en organisatiewetenschappen). Hij is nu medisch en zakelijk manager van een grote kliniek waar mensen medische en psychische behandeling kunnen krijgen voor de gevolgen van psychotrauma’s.

tessa thiadens arts en bestuurslid artsen zonder grenzen

Tessa Thiadens

Bestuurslid

Tessa Thiadens is sinds 2017 lid van ons bestuur. Zij studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna ze zich specialiseerde in International Health and Tropical Medicine (voorheen bekend als tropenarts) aan het Tropeninstituut in Amsterdam. Van 2013 – 2017 heeft zij voor Artsen zonder Grenzen gewerkt, in Bangladesh, Democratische Republiek Congo, Haïti en Zuid-Soedan. Ze begon als arts, maar werd al gauw medisch teamleider, een functie waarin ze haar klinische ervaring combineerde met management. Na haar laatste missie voor Artsen zonder Grenzen heeft zij als arts in Nederland gewerkt. Op dit moment is zij huisarts in opleiding aan het VUmc.

Lees meer over de bevoegdheden van ons bestuur. Onze bestuursleden krijgen geen vergoeding.