Aan het woord kwam onder andere onze tropenarts Jetske Duncker. Zij werkte in het Jeroen Bosch ziekenhuis tijdens de coronapiek in Nederland. Jetske vertelde wat ze daar heeft meegemaakt en hoe ze haar ervaring met besmettelijke ziekten in landen als DR Congo heeft ingezet tijdens deze crisis.

Ook keken we vooruit en verder dan onze eigen landsgrenzen. Is het mogelijk om over politieke, geografische en culturele verschillen heen te stappen en mondiaal samen te werken tegen besmettelijke ziektes. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen en onze directeur Nelke Manders gingen met elkaar in gesprek over internationale samenwerking op het gebied van COVID-19.

Terugkijken?

De Balie

Toekomstige bijeenkomsten, live of online bijwonen? Houd dan deze pagina in de gaten. Heb je vragen of opmerkingen over deze bijeenkomst of een van onze andere activiteiten? Neem dan contact op met Lieke Drion:

Lieke Drion

Lieke Drion

coördinator evenementen

Sprekers

Lees hieronder over de sprekers van deze avond:

Nelke Manders

Nelke Manders

Algemeen directeur

Nelke Manders is sinds 2017 onze algemeen directeur. Ze begon na haar studie bedrijfseconomie als consultant bij adviesbureau Berenschot. In 1998 maakte ze de overstap naar Artsen zonder Grenzen. Daar werkte ze als coördinator van projecten in Tadzjikistan en Soedan. Later werd ze landencoördinator in Bangladesh, Ivoorkust en Afghanistan. Vanaf 2006 is ze directeur geweest van onder andere Milieudefensie, GGZ Noord-Holland-Noord, kanker.nl en Wemos.

Jetske Duncker

Jetske Duncker

Tropenarts en medisch teamleider

Al van jongs af aan wilde Jetske Duncker voor Artsen zonder Grenzen werken. Daarom koos ze na haar studie Geneeskunde voor de specialisatie Tropenarts. Vanaf 2014 ging ze voor ons naar Zuid-Soedan, Irak, Syrië, Tsjaad en DR Congo. Ze werkte als tropenarts, maar was als medisch teamleider ook betrokken bij het opzetten van ziekenhuizen en vaccinatiecampagnes. Tijdens de coronapiek in Nederland werkte ze in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch.

Lilianne Ploumen

Lilianne Ploumen

PvdA-Kamerlid

Lilianne Ploumen is sinds 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA met in haar portefeuille buitenlandse zaken en zorg. Ze was minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte II. Daarvoor was Lilianne Ploumen onder meer werkzaam bij Plan International, Mama Cash en Cordaid (als directeur).