Kinderen spelen in kamp Bidibidi, Noord-Uganda. In de achtergrond watertanks van Artsen zonder Grenzen.

Opnemen in testament

Staat u achter ons doel om mensen die in nood zijn medische hulp te verlenen? En wilt u graag Artsen zonder Grenzen op een speciale manier steunen? Door Artsen zonder Grenzen op te nemen in uw testament kunt u een groot verschil maken in het leven van anderen.

 

 

We hebben een inspirerend magazine samengesteld met boeiende verhalen van uitgezonden hulpverleners - van toen en van nu. Over drijfveren en bijzondere ervaringen. Over het moment van stoppen en 'het stokje overdragen'. Vraag het magazine online aan

 

Uw nalatenschap

Wat ú nalaat aan de wereld kan een nieuw leven betekenen voor anderen. Met uw nalatenschap stelt u onze hulpverleners in staat onmiddellijk in actie te komen wanneer mensen medische hulp nodig hebben na een ramp, omdat zij plotseling moesten vluchten of omdat de hulp van een arts om een andere reden voor hen niet vanzelfsprekend is. Met uw gift maakt u het mogelijk voor ons om onafhankelijke, onpartijdige hulp te geven: los van politieke, religieuze of economische belangen.

 

Hoe regelt u het?

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Het kan u ook een rustig gevoel geven te weten dat het geregeld is. U kunt Artsen zonder Grenzen een legaat nalaten (een geldbedrag of een bepaald goed) of een erfstelling toewijzen (een percentage van uw bezit) en daarmee tot (mede)erfgenaam benoemen. Dit regelt u allemaal bij de notaris.

 

Goed om te weten

  • Artsen zonder Grenzen is als goed doel vrijgesteld van erfbelasting (voorheen successierecht genoemd). Gelden die aan ons worden nagelaten komen dus geheel ten goede aan ons werk.
  • Bijna een kwart van de financiële steun voor Artsen zonder Grenzen van het Nederlands publiek is afkomstig van giften uit nalatenschappen.

 

Contact

Wilt u persoonlijk advies en/of meer weten over het opnemen van Artsen zonder Grenzen in uw testament? Onze relatiemanagers speciale giften staan voor u klaar.

 

Woont u in Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland of Groningen, dan is Frank Theunissen uw persoonlijke relatiemanager: 020 - 520 8949, frank.theunissen@amsterdam.msf.org.

 

Woont u in Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Gelderland of Limburg, dan is uw persoonlijk contact Fiona Hoogveld: 020 - 520 8056, fiona.hoogveld@amsterdam.msf.org.

 

 

De afwikkeling van nalatenschappen wordt verzorgd door onze eigen notarieel juriste Nicole Ouwehand. Heeft u vragen over de afwikkeling van een opengevallen testament waarin Artsen zonder Grenzen is opgenomen? Neemt u dan contact met haar op via 020 - 520 8924, nalaten@amsterdam.msf.org.

 

 

Brochure

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over het opnemen van Artsen zonder Grenzen in uw testament. U kunt deze opvragen bij onze relatiemanagers door het contactformulier in te vullen.

 

Bijeenkomsten

Wij organiseren regelmatig speciale donateursbijeenkomsten. Daarin vertellen wij over het werk van onze hulpverleners en zullen dieper ingaan op vragen over erven en schenken. Bekijk of er bijeenkomsten gepland staan

 

Gegevens notaris

Uw notaris heeft deze gegevens nodig voor het opnemen van Artsen zonder Grenzen in uw testament:

Vereniging Artsen zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières, Nederland), gevestigd te Amsterdam, postadres: Postbus 10014, 1001 EA Amsterdam ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 41215974.

Informatie over onze vereniging en onze statuten