Zij werken ter plaatse samen met lokale hulpverleners van Artsen zonder Grenzen. En wij sturen mensen die hun werk mogelijk maken, denk aan logistieke, technische en financiële medewerkers. Onze teams krijgen ondersteuning van specialisten in ons hoofdkantoor. Kortom, onze hele organisatie staat in het teken van het ondersteunen van de artsen en verpleegkundigen om die mensen te helpen die hulp nodig hebben.

Onafhankelijk

Onafhankelijk kunnen werken is cruciaal voor ons: we willen zelf bepalen aan wie, waar en hoe wij onze hulp verlenen. Los van welk politiek, religieus of economisch belang dan ook. Deze hulp zonder voorwaarden is alleen mogelijk met financiële steun zonder voorwaarden, dankzij giften van onze donateurs. Wij voeren onze hulpprojecten met ons eigen personeel uit, kopen zelf onze medicijnen, materiaal en apparatuur in, regelen vervoer en transport, zorgen voor de nodige voorzieningen als elektriciteit en water en stellen onze eigen richtlijnen op.

Kortom, hoe gaan wij te werk?

Onze eigen mensen verlenen ter plaatse hulp en wij bieden onze hulp onafhankelijk van politieke, religieuze of welke agenda dan ook. Onze hele organisatie staat in het teken van het ondersteunen van onze hulpverleners. Ter plaatse, en vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam, waar verschillende afdelingen voor coördinatie en ondersteuning van onze hulp zorgen.