Gratis medische hulp in Penang

Sinds 2015 bieden onze teams hulp aan Rohingya’s en andere mensen zonder officiële verblijfspapieren in de staat Penang, in het noordwesten van Maleisië. We geven deze mensen in onze mobiele klinieken, die regelmatig op verschillende plekken staan, gratis medische zorg. Daarnaast hebben wij een vaste kliniek in de wijk Butterworth. We houden telefonisch contact met mensen die niet naar de kliniek kunnen komen en brengen hun medicijnen thuis. We geven voorlichting over psychologische problemen en behandelen ook mensen daarvoor. En wij delen voedselpakketten uit aan mensen die dat nodig hebben.

Hulp in hoofdstad Kuala Lumpur, Negeri Sembilan en Johor Bahru

Daarnaast bieden we hulp aan slachtoffers van mensenhandel in 5 overheidsbeschermingscentra in Kuala Lumpur, Negeri Sembilan en Johor Bahru. Onze teams bieden medische en psychologische zorg, en we brengen mensen naar ziekenhuizen als zij dat nodig hebben. Samen met hulporganisatie MERCY Maleisië bieden we hulp in het Belantik detentiecentrum waar vluchtelingen en migranten zijn opgesloten. We geven medische zorg en verbeteren de watervoorziening, douches en toiletten.

Pleiten voor verbetering

We maken ons hard voor een verbetering van de behandeling van vluchtelingen en migranten. Met name dat zij op legale en gesubsidieerde wijze medische zorg kunnen krijgen. En we leggen medisch personeel in overheidsziekenhuizen uit hoe kwetsbaar deze mensen zijn voor uitbuiting en gezondheidsrisico’s.

  • 6.7
    duizend medische consulten in onze kliniek in Butterworth, Penang
  • 2
    duizend medische consulten in onze mobiele klinieken in Penang
  • 101
    duizend Rohingya’s in Maleisië

Persoonlijke verhalen van de Rohingya's

  • In Maleisië hebben we 11.700 medische consulten gegeven in 2020.

Artsen zonder Grenzen in Maleisië

Steun onze teams wereldwijd

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon voeding

Met € 25 kunnen wij speciale, energierijke voeding kopen om 1 ondervoed kind in 5 weken weer op de been te helpen.

Icoon scalpel

Voor € 100 kunnen wij een kit kopen waarmee we noodchirurgie kunnen uitvoeren.

Icoon water

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon bevallingskit

Met € 10 kunnen we een kit maken voor een veilige (thuis)bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon scalpel

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Benieuwd waar we nog meer werken?

Artsen zonder Grenzen wereldkaart