Niet genoeg eten

In Nigeria is het ‘hongerseizoen’ net begonnen. Dit is een jaarlijks terugkerende periode waarin de voedselvoorraden opraken. In deze periode behandelen we veruit de meeste kinderen met acute ondervoeding.

Om eten te laten groeien moet de grond eerst worden bewerkt.
Boeren planten bonen om zichzelf en hun omgeving van voedsel te voorzien. © George Osodi
Om ondervoeding vast te stellen, meten we de armomtrek van kinderen op. In het rood betekent: acute ondervoeding. © George Osodi
Basira Nasiru met haar ondervoede baby in het voedingscentrum. © George Osodi

50.000 kinderen behandeld

Artsen zonder Grenzen is een van de weinige organisaties die hulp biedt in deze regio. Dit jaar zijn er al 50.000 kinderen met ondervoeding behandeld. Daarvan zijn er 7.000 kinderen in het ziekenhuis opgenomen. Naar verwachting gaan onze teams meer dan 100.000 kinderen behandelen de komende tijd.

Meten is weten

Een kindje wordt gecontroleerd op ondervoeding door medisch personeel in Nigeria. © George Osodi
Om te onderzoeken of een kind ondervoed is, worden ze zorgvuldig gemeten en gewogen. © George Osodi

Hulp opgeschaald

Vorig jaar zijn een groter voedingscentrum en vijf kleinere voedingscentra geopend. De afgelopen weken moesten we de capaciteit verhogen van 100 naar 280 bedden, om de toestroom van kinderen met ondervoeding aan te kunnen. Meerdere gezondheidscentra hebben hun bedden opgeschaald om zo meer hulp te kunnen bieden.

Bezoek aan de voedingskliniek

Kindje zakje speciale pindpasta

Hoe kan jij helpen?

In Niger, maar ook in andere landen zien we steeds meer kinderen met ondervoeding. Ook mensen in Afghanistan, Jemen en Madagaskar staan oog in oog met de voedselcrisis. Jouw donatie helpt onze artsen om medische hulp te bieden in ernstige noodsituaties. Help je mee met een bijdrage?

Ik help mee