Medische noodhulp

Onze teams behandelen zieken en gewonden, bieden medische hulp bij ondervoeding, voeren noodoperaties uit, delen spullen als tentzeil uit om onderkomens mee te maken en spullen als jerrycans, dekens en kookpotten. We zorgen voor schoon water, eenvoudige wc's en waspunten. Dat doen we in veldhospitalen, klinieken en door met mobiele teams naar mensen toe te gaan.

Medewerker bezoekt rampgebied in Filipijnen

Hoe bepalen onze teams waar we hulp bieden als er een noodsituatie optreedt?

We leggen je in het kort uit

corona in brazil

Steun onze teams

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen.​ Dit doen ze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.​ Wij sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn onpartijdig, deskundig en doeltreffend.​ Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt, door mensen zoals jij.

Help vandaag nog mee!

Psychische eerste hulp

Onze teams bieden ook psychische of psychosociale zorg. Om te voorkomen dat mensen geestelijke problemen krijgen. Om hen te helpen hun ervaringen en trauma’s te verwerken. En om hen te helpen het dagelijks leven aan te kunnen. Dat doen we door mensen te ondersteunen hun innerlijke kracht aan te spreken en hun eigen of collectieve overlevingsstrategieën te ontwikkelen. En door hen te leren met hun emoties om te gaan. Dat doen we in een-op-een sessies, of in groepssessies.

psycholoog lesbos griekenland
Video

‘De kinderen die er het ergst aan toe zijn vertellen dat ze een einde aan hun leven willen maken.'

Psycholoog Thanasis op Lesbos vertelt