Op 4 maart 2021 gingen we in De Balie in Amsterdam dieper in op wat 10 jaar oorlog heeft betekend voor Syrië. Over de situatie op dit moment, en het toekomstperspectief van de Syrische mensen. Een interessante avond met bijzondere gesprekken, verhalen, performances en muziek. Aan het woord kwamen onder andere onze operations support officer Sherwan Qasem, zelf afkomstig uit Syrië en emergency manager Puk Leenders. Tevens aan tafel zaten Ugur Üngör, hoogleraar holocaust en genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam en Nariman Hamo, een Syrische civil society activist. Vanwege het internationale karakter van de sprekers was de voertaal Engels.

Mocht je de bijeenkomst hebben gemist of nog eens willen terugkijken, bekijk dan de opname hieronder.

De Balie event Syrie

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Lees dan meer over onze hulp in Syrië.

Sprekers

Sherwan Qasem

Sherwan Qasem

Operations support officer

Sherwan is geboren in Syrië. Na het afronden van zijn studie aan de Universiteit van Damascus, werkte hij als journalist in Damascus. Met het begin van het Syrische Conflict verhuisde Sherwan naar Turkije en startte hij voor Artsen zonder Grenzen in Syrië en Turkije. Medio 2017 verhuisde Sherwan naar Amsterdam, waar hij momenteel werkzaam is als operations support officer bij de Emergency Support Desk van Artsen zonder Grenzen.

Puk Leenders

Puk Leenders

Emergency manager

Puk begon ruim 7 jaar geleden als GZ psycholoog bij Artsen zonder Grenzen en is momenteel werkzaam als emergency manager voor de Emergency desk van Artsen zonder Grenzen.

Ugur Ungor

Ugur Üngör

Hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de UvA

Ugur is socioloog en historicus, bekend als politiek geschiedkundige en genocideonderzoeker. Hij werd geboren in Turkije en groeide op in Nederland waar hij sinds 2020 aangesteld is als hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Ugur werkt momenteel aan een oorlogsarchief van Syrië.

Toekomstige bijeenkomsten

Toekomstige bijeenkomsten, live of online bijwonen? Houd dan deze pagina in de gaten. Heb je vragen of opmerkingen over deze bijeenkomst of een van onze andere activiteiten? Neem dan contact op met Lieke Drion:

Lieke Drion

Lieke Drion

coördinator evenementen