Hoe komen we in actie in België?

  • We gaan verschillende verzorgingstehuizen ondersteunen in Brussel met een mobiel team. Zij helpen bij de infectiepreventie en –bestrijding van het virus.

  • We gaan in Brussel een triage- en opvanglocatie opzetten met een capaciteit van 50 tot maximaal 150 bedden om vluchtelingen en daklozen op te vangen die mogelijk zijn blootgesteld aan het virus of al ziek zijn. Patiënten worden opgevangen, geïsoleerd en waar nodig doorverwezen naar ziekenhuizen.

  • In de provincies Henegouwen en Antwerpen gaan we in twee ziekenhuizen de opnamecapaciteit verhogen en geven we technische ondersteuning. Indien nodig kunnen we mensen opleiden.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

We staan ook in nauw contact met de Nederlandse overheid. Mocht onze hulp hier nodig zijn, zullen wij zeker ook hier aan de slag gaan. Vooralsnog is deze hulp nog niet gevraagd.

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.