Gewonden behandelen

In Myanmar zijn onze teams naar hoger gelegen gebieden getrokken. Tijdens de cycloon schuilden wij in een klooster, daar hebben we een kleine kliniek ingericht. Hier behandelen we gewonden.

Cholera voorkomen

Tijdens het inventariseren delen we hygiënekits, chloortabletten en andere hulpgoederen uit. Daarmee proberen we met man en macht om ziekte-uitbraken als gevolg van de cycloon tegen te gaan. Op dit moment is het nog moeilijk om de volledige schade of het aantal slachtoffers in kaart te brengen.

orkaan haïti

Hoe kun jij helpen?

Samen met jou zorgen we voor mensen in noodsituaties. Zoals na de overstromingen in Pakistan of de oorlog in Oekraïne. Voor mensen die ernstig ziek of gewond zijn, voor zwangere vrouwen en voor ondervoede kinderen. Wie dan ook, waar dan ook. Help vandaag nog mee.

Ik help mee

Grote zorgen om mensen op de vlucht

Mensen in de vluchtelingenkampen zijn het meest kwetsbaar voor rampen als een cycloon. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de cycloon voor Pauktaw township, waar naar schatting 26.500 mensen wonen. Er is heel weinig bekend over hun welzijn of dat van de gemeenschappen in de omliggende dorpen. Door de beperkte bewegingsvrijheid, was het voor mensen altijd al moeilijk om toegang te krijgen tot zorg. Ook in noodgevallen.

Ravage belemmert toegang tot afgelegen gebieden

Nu de cycloon is uitgeraasd, zien onze teams veel schade rond de stad Sittwe. Onder andere aan onze steiger. Die steiger is cruciaal: vanaf daar bereiken we duizenden mensen per boot, in laaggelegen gebieden.

Vrije toegang cruciaal voor hulp na ramp

Vrije toegang tot het getroffen gebied is cruciaal. Invoerbeperkingen en reisvergunningen moeten worden opgeheven, zodat hulpverleners snel de behoeften kunnen beoordelen, noodhulpgoederen leveren en alle mensen die getroffen zijn kunnen helpen.

Cycloon Mocha Artsen zonder Grenzen Bangladesh Myanmar
Cycloon vernielt steiger waardoor noodhulp belemmerd. Herstel van steiger dringend nodig.