Trainen van ziekenhuispersoneel

In Bagdad helpen we in een ziekenhuis waar mogelijke coronapatiënten worden behandeld. ‘We trainen het ziekenhuispersoneel in het opvangen van verdachte en bevestigde coronapatiënten’, vertelt onze projectcoördinator Shaukat Muttaqi vanuit Irak. Ook trainen we hen in infectiepreventie, zoals bijvoorbeeld het gebruik van mondkapjes. ‘Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt in het ziekenhuis.’

Hulpverlener in Irak geeft voorlichting.
Onze hulpverlener geeft voorlichting over het gebruik van mondkapjes. ©Nabil Salih

Inwoners van Mosul hebben al veel doorstaan

Een afdeling van een ziekenhuis in Mosul is gereed om mogelijke coronapatiënten te kunnen isoleren. Ook bouwen we een van onze eigen afdelingen om, zodat we ook daar coronapatiënten kunnen opvangen. ‘De gezondheidszorg in Mosul is al zwaar getroffen door de oorlog in 2017 en de inwoners hebben veel moeten doorstaan. We doen er alles aan om te voorkomen dat deze uitbraak niet nog meer lijden veroorzaakt’, zegt Muttaqi.

Preventieve maatregelen in al onze projecten

‘Elke dag helpen we honderden kwetsbare mensen in onze projecten in Irak’, vertelt Muttaqi. Zo blijven we bijvoorbeeld moeder-en-kindzorg geven, voeren we operaties uit en verlenen we psychische hulp. We hebben inmiddels preventieve maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt onder onze patiënten en ons personeel.

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.