Kinderen

In de plaats Zahle in de Bekaavallei runnen we de kinderafdeling van het Elias ziekenhuis. Samen met de staf van het ziekenhuis doen we de triage en screenen, testen en behandelen we kinderen. We hebben er ook een kinder-IC ingericht. Kinderen met andere aandoeningen behandelen we in tenten buiten het ziekenhuis. In de stad Bar Elias staan we klaar om coronapatiënten in ons ziekenhuis op te nemen. Er zijn 63 bedden, een IC en meer dan 200 medewerkers die getraind zijn in de zorg voor COVID-19.

Actueel nieuws over onze hulp in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voorlichting

In een aantal vluchtelingenkampen in Libanon hebben we voorlichting gegeven en daar ook zeep en jerrycans uitgedeeld, zodat mensen hun handen kunnen wassen.

Ziekenhuisbedden

‘We zijn vooral bezorgd over het aantal ziekenhuisbedden in de Bekaavallei’, zegt Gregoire. In de vallei wonen ook ongeveer 330.000 Syrische vluchtelingen**, die nauwelijks toegang hebben tot medische zorg. Ook een groot deel van de Libanese bevolking daar heeft te weinig inkomen om medische zorg te kunnen betalen. ‘Het aantal bedden is mogelijk niet genoeg als de pandemie toeslaat. We bereiden onze teams voor op de opvang van zowel Libanese patiënten als Syrische en Palestijnse vluchtelingen.’

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.

*Aljazeera

**Cijfer VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR