Groot tekort aan medisch personeel en diensten

Er is een groot tekort aan medische diensten in het noordwesten van Syrië. De directie van het ziekenhuis moest al haar ziekenhuispersoneel oproepen om de toestoom van gewonden op te kunnen vangen. Onze teams ondersteunen het ziekenhuis. Niet alleen de directe slachtoffers van bombardementen en beschietingen hebben hulp nodig. In de afgelopen maanden en jaren zijn er meer dan een miljoen mensen gevlucht voor de gevechten. Er is een dringende behoefte aan medische zorg en zaken als voedsel, onderdak en water.

Mobiele kliniek

Onze teams hebben in het noordwesten van Syrië een extra team mobiele hulpverleners ingezet. Dit speciale team biedt medische zorg en vaccinaties voor gezinnen die in tijdelijke kampen verblijven. Deze kampen bevinden zich in moeilijk bereikbaar, koud en bergachtig gebied. Veel mensen zijn hier naartoe gevlucht. Het aantal mensen dat dringend behoefte heeft aan hulp is groot. Meer humanitaire hulp is nodig, met name op medisch gebied.

Internationale hulpverleners geëvacueerd

Twee weken geleden moesten wij onze internationale hulpverleners uit Noordoost-Syrië evacueren. Het was niet meer mogelijk om hun veiligheid te waarborgen. We zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om toch hulp te kunnen verlenen, dat is gelukt. Onze teams bieden nu medische hulp in Irakees grensgebied met Syrië.

Lees hier meer over de situatie in Noordoost-Syrië: