Elena en haar zoon worden onderzocht terwijl ze schuilen voor bombardementen in Oekraïne
Hulp aan mensen in Oekraïne
De oorlog in Oekraïne raakt veel ouderen en kinderen. De aanhoudende bombardementen en beschietingen hebben onschuldige burgers ernstig verwond. Nu de frontlinie opschuift, zijn er nog meer mensen afgesloten van medische zorg, schoon drinkwater en elektriciteit. Tegelijkertijd begint de maandenlange oorlog zijn mentale tol te eisen. We zijn vastberaden zoveel mogelijk mensen in nood te helpen.
reddingsactie houten boot
Wie zijn wij?
Mensen in crisissituaties kunnen terecht bij Artsen zonder Grenzen. Onze teams geven wereldwijd medische zorg aan slachtoffers van conflicten, natuurgeweld of ziekte-uitbraken, zodat zij de zorg krijgen die ze nodig hebben.
Ghanem (60) uit Jemen

Ghanem (60)

uit Jemen

'De coronazorg die ik hier heb gekregen, heeft mijn leven gered.'

Doe met ons mee
 • Maak verschil voor mensen in nood
  icoon-doneer.png
  Dankzij alle mensen die ons steunen staan onze artsen dag en nacht klaar om levensreddende hulp te bieden. Ieder bedrag, groot of klein, maakt een verschil voor mensen in nood.
 • Actie starten
  icoon-kominactie.png
  Onze hulpverlening is teamwork en daar kan jij onderdeel van zijn. Onze actievoerders hebben allerlei acties bedacht en uitgevoerd. Laat je inspireren en doe mee!
 • Gift in testament
  icoon-schenken.png
  Zou het niet bijzonder zijn als uw nalatenschap een nieuw leven betekent voor iemand anders? Dat kan door met uw nalatenschap onze projecten te ondersteunen.
Ieder mens - ongeacht huidskleur, geloof of politieke overtuiging - heeft recht op medische zorg. Daar zetten wij ons samen voor in, elke dag weer.
icoon-doneer.png
donateurs in Nederland hebben ons werk gesteund.
icoon-uitgaven.png
€ 0,85
van elke euro die wij uitgaven in 2021, ging direct naar noodhulp.
icoon-medischeconsulten.png
3,2
miljoen medische consulten gegeven in 2021.
icoon-uitgavennoodhulp.png
€ 276,2
miljoen uitgegeven aan medische noodhulp in 2021.
Online event: Wat bereiken we samen voor mensen in nood?
Geweld aan de grens 438882-MSB130360%28High%29-0810dc-original-1660117568
Met de coronacrisis nog vers in ons geheugen, diende zich in 2022 opnieuw een enorme crisis aan: de oorlog in Oekraïne. De impact op de inwoners van Oekraïne en aangrenzende landen is enorm. De oorlog in Oekraïne is niet de enige noodsituatie waar medische hulp nodig is. Denk maar aan de overstromingen in Pakistan of de cholera uitbraak in Haïti. Onze hulp zou niet mogelijk zijn zonder jouw steun. Daarom praten we je graag bij over wat we samen bereiken voor mensen in nood. Wil je hierbij zijn?