50 jaar Artsen zonder Grenzen
Al 50 jaar niet te stoppen
Al 50 jaar komen wij in actie voor mensen in crisissituaties want ieder mens heeft recht op medische zorg. In 1,5 minuut zie je in de video indrukwekkende beelden van ons werk toen en nu. Zolang we nodig zijn blijven we helpen. Dat kan alleen dankzij onze supporters.
Bekijk de video
Wie wij zijn
Onze teams bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Medisch, menselijk en kritisch.
Ghanem (60) uit Jemen

Ghanem (60)

uit Jemen

'De coronazorg die ik hier heb gekregen, heeft mijn leven gered.'

Doe met ons mee
 • Maak verschil voor mensen in nood
  icoon-doneer.png
  Dankzij alle mensen die ons steunen staan onze artsen dag en nacht klaar om levensreddende hulp te bieden. Ieder bedrag, groot of klein, maakt een verschil voor mensen in nood.
 • Events
  Tekengebied 33.png
  Direct in gesprek met onze hulpverleners? Meer te weten komen over onze organisatie? Je bent van harte welkom bij een van onze (online) bijeenkomsten!
 • Gift in testament
  icoon-schenken.png
  Zou het niet bijzonder zijn als uw nalatenschap een nieuw leven betekent voor iemand anders? Dat kan door met uw nalatenschap onze projecten te ondersteunen.
Ieder mens - ongeacht huidskleur, geloof of politieke overtuiging - heeft recht op medische zorg. Daar zetten wij ons samen voor in, elke dag weer.
icoon-doneer.png
donateurs in Nederland hebben ons werk gesteund.
icoon-uitgaven.png
€ 0,85
van elke euro die wij uitgaven in 2020, ging direct naar noodhulp.
icoon-medischeconsulten.png
2,5
miljoen medische consulten gegeven in 2020.
icoon-uitgavennoodhulp.png
€ 243,4
miljoen uitgegeven aan medische noodhulp in 2020.
Onze reddingsoperatie op de Middellandse Zee
Search & Rescue
SAR_TERUG_NAAR_ZEE_MSB82686_Medium.jpg
Nog steeds vormt de Middellandse Zee het startpunt van een levensgevaarlijke vlucht voor vele mensen. Op gammele en overvolle boten. Als zij het geluk hebben van de verdrinkingsdood gered te worden, zijn veilige havens het volgende grote probleem. Sinds begin 2021 zijn er tot nu toe meer dan 1000 mensen omgekomen of vermist bij een poging om de dodelijkste zeegrens ter wereld over te steken. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Nu Europese lidstaten reddingswerk op zee nog verder proberen in te perken of te blokkeren is onze hulp harder nodig dan ooit.