Aardbeving Syrië: crisis op crisis

Het is crisis op crisis in het noorden van Syrië, waar de gevolgen van elf jaar oorlog pijnlijk zichtbaar zijn. De mensen hebben te maken met grootschalige armoede, nauwelijks functionerende medische faciliteiten en woningen die in slechte staat verkeren. De aardbeving heeft dan ook voor enorm veel chaos en paniek gezorgd. Het zal daardoor nog lang duren voordat het duidelijk is hoeveel slachtoffers er daadwerkelijk zijn. Ook ligt er nog een onbekend aantal mensen onder het puin.

Hulp in de vrieskou

Door de gesloten grenzen en besneeuwde wegen zijn de slachtoffers van de aardbeving moeilijk bereikbaar. Toch konden onze teams direct na de aardbeving in actie komen in Syrië, omdat we daar al jaren werken. In de ziekenhuizen die we ondersteunen zien we een enorme toestroom van mannen, vrouwen en kinderen met allerlei ernstige verwondingen. Meer hulp is dringend nodig, zeker in deze winterse omstandigheden. Mensen zoeken met bevroren ledematen naar geliefden. De vrieskou vergroot de medische noden en verkleint de overlevingskansen van mensen die nog onder het puin liggen. Elke minuut telt.

Aardbeving hulp Turkije Syrië

Hoe kun jij helpen?

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in nood te helpen. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen voor de slachtoffers van natuurrampen, zoals nu in Syrië en Turkije, maar ook van conflicten en ziekte-uitbraken. Help je mee?

Ik help mee