Geefvoorbeelden emergency appeal coronavirus (COVID-19)

Help mee in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19)

Corona (COVID-19) is onze grootste noodhulpoperatie ooit. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden waar nodig. Draag jij ook bij?
Doneer nu!

Ernstig zieke patienten

‘Er is in Brazilië veel verwarring geweest over de richtlijnen rond corona’, zegt directeur Ana de Lemos van Artsen zonder Grenzen in Brazilië. ‘We moeten nu de verspreiding zoveel mogelijk te vertragen, zodat zo min mogelijk ernstig zieke patiënten tegelijkertijd naar ziekenhuizen komen.’

Voorkomen van besmetting

In de grootste stad van Brazilië, São Paulo, bieden we medische zorg en screenen we mensen op het coronavirus. Naast daklozen en migranten gaat het daarbij om drugsverslaafden en ouderen. We bieden hen voorlichting over het voorkomen van besmetting en trainen medische staf in het gebruik van beschermende kleding.

Venezolaanse asielzoekers en migranten

De stad Boa Vista heeft een grote gemeenschap Venezolaanse asielzoekers en migranten, die in de afgelopen jaren zijn aangekomen. We werken er als sinds eind 2018 en hebben ons project nu aangepast om corona te bestrijden. We geven consulten specifiek aan mensen met onderliggende aandoeningen, die daardoor gevoeliger zijn voor het virus. We gaan de medische staf trainen van het coronaveldhospitaal dat de regionale overheid in Boa Vista heeft opgezet.

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.