Strijd in het centrum

Sinds 1 november zijn er hevige gevechten in de stad en dagelijks luchtbombardementen. De strijd heeft zich verplaatst van het gebied rond de luchthaven, ten zuiden van de stad, naar het centrum, waardoor de vrees voor een beleg groter wordt. Onze teams in het Al Salakhana ziekenhuis, in het noorden van de stad, horen voortdurend het geluid van geweervuur en luchtaanvallen. Er komt een stroom van gewonden door explosies en mensen met schotwonden naar het ziekenhuis, die acuut geopereerd moeten worden.

390 gewonden behandeld

Tussen 1 en 10 november behandelden we 390 gewonden, onder wie ook vrouwen en kinderen, in onze klinieken in Mocha, Hodeidah, Aden, Abs en Hajjah. Deze patiënten waren voornamelijk gewond geraakt door kogels, explosies en granaatscherven.

Dagelijks luchtaanvallen

Ook in het district Haydan in het gouvernement Saada zijn dagelijks luchtaanvallen. Haydan is al het zwaarst gebombardeerde gebied sinds het begin van het conflict in 2015.

Ernstige zorgen om patiënten en medewerkers

Nu de gevechten naast Hodeidah ook in andere delen van het land toenemen, maken we ons ernstige zorgen om de patiënten en medewerkers in onze voorzieningen en de duizenden Jemenieten die in de buurt van de frontlinies wonen. We roepen alle strijdende partijen dan ook op om burgers, en voorzieningen als ziekenhuizen, te ontzien.