Nederland

Voor ondersteuning in Nederland hebben we een speciaal noodhulpteam samengesteld, dat veel ervaring heeft met hulp bij uitbraken van ziekten, zoals ebola. Het team heeft contact met Nederlandse organisaties en overheidsinstellingen. Ook met de ziekenhuizen die onder druk staan. Net als we nu in onder meer Italië, Spanje, Frankrijk en België doen, staan we klaar om ze te ondersteunen. We doen dit. Samen.

Rest van Europa

Onze hulpverleners zijn in actie van Noorwegen tot in Griekenland. We werken in België, Italië, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Noorwegen en Zwitserland en ondersteunen daar ziekenhuizen, verpleeghuizen en kwetsbare mensen als bijvoorbeeld daklozen. Op Lesbos bereiden we ons voor op een mogelijke uitbraak in kamp Moria.

 • In Italië hebben we onze hulp uitgebreid naar de provincie Marken. We ondersteunen een netwerk van verpleegtehuizen in een aantal steden, die geen gespecialiseerde staf hebben om met deze infectie om te gaan. Op dit moment zijn 30 van onze hulpverleners aan het werk in de bestrijding van het coronavirus in Italië.
 • In Spanje werken we in de Madrid-regio, in Catalonië, waaronder in Barcelona, en in Baskenland.
 • In België werken we in Brussel en in de provincies Henegouwen en Antwerpen.
 • In Zwitserland bieden we noodhulp en advies in en rond Genève.
 • In Noorwegen geven we advies aan een ziekenhuis in de zwaarst getroffen regio.
 • In Lesbos treffen we voorbereidingen in kamp Moria, mocht dat getroffen worden. In Samos helpen we in het vluchtelingenkamp bij de isolatie van mensen met lichte klachten.
 • In Oekraïne geven we voorlichting over corona aan onze patiënten en staf en hebben we maatregelen ingevoerd in onze hulpprojecten en kantoren.

Help mee om corona te stoppen

Onze belangrijkste taak is om te zorgen dat de meest kwetsbaren toegang blijven houden tot de zorg die ze nodig hebben. Ook als de omstandigheden dat moeilijker voor ons maken. Wij bieden medische hulp in crisisgebieden in meer dan 70 landen wereldwijd waar medische zorg beperkt is of waar door oorlog en conflict medische hulp niet vanzelfsprekend is voor de mensen. Elke dag behandelen onze teams honderdduizenden patiënten, waaronder voor besmettelijke ziekten als mazelen, cholera en tuberculose, en voor malaria en luchtwegontstekingen die ook dodelijk kunnen zijn. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden die nodig is. We doen dit. Samen. Draag jij ook bij? Doneer direct en volg onze activiteiten op Instagram en Facebook.

Hulp corona in Azië en Afrika

 • In het Midden-Oosten trainen en ondersteunen we medische staf van ziekenhuizen en klinieken in Irak, Jordanië en Syrië. Onze teams ter plaatse bereiden zich voor op het verzorgen van coronapatiënten.
 • In Azië geven we voorlichting, trainingen en helpen we medisch personeel symptomen van corona te herkennen bij patiënten. Dat doen we in Afghanistan, Bangladesh, Cambodja, Hongkong, Indonesië, Kirgizië, Maleisië, Oezbekistan, Pakistan en Papoea Nieuw-Guinea ligt op voorlichting, training, het testen van patiënten en verbeteren van de zorg. Ook hebben wij een ziekenhuis in Hubei, China, van beschermende kleding voorzien.
 • Ook in Afrika bereiden we zorgmedewerkers en instellingen op grote aantallen coronapatiënten voor, zetten we isolatie-units en noodhospitalen op en helpen we actief mee in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om de landen Burkina Faso, DR Congo, Ivoorkust, Kameroen, Libië, Mali, Mozambique, Niger, Nigeria, Senegal, Sudan, Swaziland, Tanzania, Zimbabwe en Zuid-Afrika.
 • Ook in Latijns-Amerika hebben onze teams te maken met de strijd tegen corona, met name in El Salvador en Mexico.
Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes.

Help mee in de strijd tegen corona

Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden waar nodig. We doen dit. Samen. Draag jij ook bij?
Doneer nu!