Onze hulp in Syrië van 2011 tot nu

De infrastructuur en gezondheidszorg in Syrië zijn voor een groot deel verwoest. Honderden ziekenhuizen zijn gebombardeerd, veel medisch personeel is omgekomen of gevlucht en er is een enorm tekort aan medicijnen. Al sinds het begin van de oorlog helpen onze teams de mensen in Syrië. Ook bieden ze hulp in omliggende landen die Syrische vluchtelingen opvangen. We zetten ziekenhuizen op en zorgen voor medische voorraad. In gebieden waar de regering heerst, en we niet welkom zijn, bieden we de mensen hulp op afstand. In de slider hieronder vind je een overzicht van onze hulp in Syrië van 2011 tot nu.

Onze teams blijven de mensen in Syrië helpen

Ondanks alle obstakels blijven onze teams zich inzetten voor de mensen in Syrië. En omdat we van de regering geen toestemming krijgen om in alle gebieden hulp te verlenen, zetten we projecten op in grensgebieden. Zodat mensen ons daar kunnen bereiken voor medische hulp. We richten ons op plaatsen in Jordanië, Libanon, Irak en Turkije waar veel vluchtelingen verblijven en waar zij belangrijke en specifieke medische zorg niet kunnen krijgen.

Tal Abyad. Ismael bitterly gathered at the grave of Hout, his friend and cousin, who died in combat less than 48 hours before.
Man knielt neer bij graf van dierbare. ©Chris Huby

Terugkijken: 10 jaar conflict in Syrië

Tijdens een online bijeenkomst in De Balie in Amsterdam gingen we dieper in op wat 10 jaar oorlog heeft betekend voor Syrië. Over de situatie op dit moment, en het toekomstperspectief van de Syrische mensen.

Benieuwd naar de bijeenkomst? Bekijk dan de opname.