Minder bootjes, nog steeds problemen

Er komen inmiddels minder vluchtelingen aan in Griekenland dan voorgaande jaren, maar dat betekent niet dat de situatie veel beter is. Door de lange procedures zitten de vluchtelingenkampen op de eilanden constant overvol. We verlenen medische zorg in Athene en in verschillende kampen op de eilanden Lesbos en Chios. In de kampen zijn vaak niet genoeg plekken om te douchen of te wassen. De slechte hygiëne veroorzaakt huidaandoeningen. De ziekten verspreiden zich snel, omdat mensen zo dicht op elkaar leven. Wij behandelen veel mensen voor deze aandoeningen.

Psychosociale zorg

De mensen in de vluchtelingenkampen hebben vaak traumatische ervaringen meegemaakt. Ook is er onzekerheid over de toekomst, en zo hebben veel mensen last van psychische problemen. Het aantal zelfmoordpogingen neemt toe, zelfs onder kinderen van nog geen 10 jaar. We bieden ze daarom psychosociale zorg. We staan mensen ook op andere manieren bij, juridisch bijvoorbeeld, of we helpen met taal en uitleg in plaatselijke ziekenhuizen. We komen op voor deze mensen, op welke manier dan ook.

 • 17.000
  mensen op de eilanden
 • 1.000
  consulten voor kinderen
 • 57%
  vrouw of kind

3 jaar na de EU-Turkije deal

'We zijn gevlucht voor oorlog, maar het leven hier is net zo erg.' Het is precies 3 jaar na de EU-Turkijedeal, maar de situatie in de Griekse kampen blijft hopeloos. Vind jij ook dat er wat moet gebeuren? Deel dan deze video!

Griekenland vluchtelingen

Persoonlijke verhalen

 • In Griekenland hebben we 7.440 individuele consulten voor psychosociale zorg gegeven in 2018.

Psycholoog Danai Papadopouloy in gesprek met cultureel bemiddelaar Marjan Dana Abidian

Steun onze teams wereldwijd

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon vaccinatie

Met € 75 kunnen wij vaccins kopen om 300 kinderen tegen mazelen in te enten. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen.

Icoon tent onderdak

Met € 495 kunnen wij een tent kopen voor 1 vluchtelingenfamilie van zes personen.

Icoon water

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon bevallingskit

Met € 10,- kunnen we een kit maken voor een veilige bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Samen met onze donateurs komen wij in actie voor mensen in crisissituaties. Van elke euro die binnenkomt, gaat 83 cent* rechtstreeks naar medische noodhulp. De overige 17 cent wordt besteed aan begeleiding van de hulpprojecten vanuit ons kantoor in Amsterdam, communicatie en de werving van fondsen. * Cijfers gecontroleerd door onafhankelijke accountants

 • 83%
  Noodhulp
 • 17%
  Ondersteuning van onze projecten

Ga mee op missie!

Wereldkaart