Hulp op Lesbos, Chios, Samos en in Athene

Een tijd kwamen er minder mensen aan in Griekenland dan in voorgaande jaren, maar sinds augustus stijgt het aantal opnieuw. Door de lange procedures zitten de opvangkampen op de eilanden al constant overvol. We geven medische zorg in klinieken in Athene en in verschillende kampen op de eilanden Lesbos (in de stad Mytilene en aan de overkant van het Moria-kamp), Samos en Chios. In de kampen zijn vaak niet genoeg plekken om te douchen of te wassen. De slechte hygiëne veroorzaakt huidaandoeningen. De ziekten verspreiden zich snel, omdat mensen zo dicht op elkaar leven. Wij behandelen veel mensen voor deze aandoeningen.

Psychologische hulp

De mensen hebben vaak traumatische ervaringen meegemaakt, zoals martelingen. Ook is er onzekerheid over de toekomst, en zo hebben veel mensen last van psychische problemen. Het aantal zelfmoordpogingen neemt toe, zelfs onder kinderen van nog geen 10 jaar. We bieden ze daarom psychologische zorg. We staan mensen ook op andere manieren bij, juridisch bijvoorbeeld, of we helpen met taal en uitleg in plaatselijke ziekenhuizen. We komen op voor deze mensen, op welke manier dan ook.

 • 39K
  mensen op de eilanden
 • 11K
  consulten voor kinderen
 • 12K
  kinderen

Voor de 7de keer op missie

‘We zien hoe het met de dag erger wordt.' Katrin is onze teamleider psychologische hulp op Lesbos, Griekenland. Ze is hier nu voor de 7de keer op missie en vertelt over de ernstige situatie in kamp Moria.

screenshot

Persoonlijke verhalen

 • In Griekenland hebben we 7.440 individuele consulten voor psychosociale zorg gegeven in 2018.

Psycholoog Danai Papadopouloy in gesprek met cultureel bemiddelaar Marjan Dana Abidian

Steun onze teams wereldwijd

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon vaccinatie

Met € 75 kunnen wij vaccins kopen om 300 kinderen tegen mazelen in te enten. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen.

Icoon tent onderdak

Met € 495 kunnen wij een tent kopen voor 1 vluchtelingenfamilie van zes personen.

Icoon water

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon bevallingskit

Met € 10,- kunnen we een kit maken voor een veilige bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Samen met onze donateurs komen wij in actie voor mensen in crisissituaties.
Van elke euro die binnenkomt, gaat 83 cent* rechtstreeks naar medische noodhulp.
De overige 17 cent wordt besteed aan begeleiding van de hulpprojecten vanuit ons kantoor in Amsterdam, communicatie en de werving van fondsen.

* Cijfers gecontroleerd door onafhankelijke accountants

 • 83%
  Noodhulp
 • 17%
  Ondersteuning van onze projecten

Ga mee op missie!

Wereldkaart