Afghanistan Boost fotoreportage Artsen zonder Grenzen
Lees Many's indrukwekkende verhaal

'Alleen wie geluk heeft, haalt in Afghanistan het ziekenhuis'

‘400. Dat is het aantal kinderen met ernstige ondervoeding dat we maandelijks behandelen,’ vertelt Mohammed vanuit het Boost-ziekenhuis in Lashkar Gah, Afghanistan. ‘Veel kinderen hebben daarbij complicaties zoals een longontsteking of maag-darmproblemen.’ Deze kinderen hebben volgens Mohammed nog 'geluk' dat ze het ziekenhuis weten te bereiken.

De apothekers ontlasten de medisch adviseurs. Ze nemen de tijd om met de patiënten en ouders van kinderen te praten om alles uit te leggen.
Lees meer over ons werk

In 10 maanden 11.000 kinderen behandeld in Madagaskar

Het zuiden van Madagaskar is getroffen door een acute voedselcrisis. Sinds maart 2021 bieden onze teams medische hulp vanuit mobiele klinieken. Tussen maart en december hebben we meer dan 11.000 kinderen onder de leeftijd van 10 jaar behandeld. Ook zijn 2.004.000 verpakkingen therapeutisch voedsel uitgedeeld.

jemen abs ondervoeding
Bekijk het boemerangeffect

Jemen: 1 op de 3 kinderen met ondervoeding jonger dan 6 maanden

‘De situatie verslechtert met de dag,’ zegt projectcoördinator Nicholas Papachrysostomou. In Jemen is 1 op de 3 kinderen met ondervoeding jonger dan 6 maanden. Na de behandeling in ons voedingscentrum komen de kinderen als een boemerang weer terug. Opnieuw ernstig ondervoed.

niger ondervoeding
Ontdek de oorzaak

Niger: uitzonderlijk hoog aantal kinderen met ondervoeding

‘Er zijn dagen met meer dan 70 kinderen op de intensive care. Ik heb nog nooit zoiets gezien,’ zegt kinderarts Many. In Niger neemt het aantal kinderen met ondervoeding jaarlijks toe tussen juni en oktober. Onze teams hebben zich op deze piek voorbereid door het aantal bedden in het ziekenhuis te verdubbelen. 2021 bleek echter anders dan voorgaande jaren. Het aantal kinderen met ondervoeding oversteeg het hele jaar onze voorspellingen.

verplaatsen meubels overstromingen zuid-soedan
Bekijk de fotoreportage

Zuid-Soedan: einde van crisis nog niet in zicht

Voor het derde jaar op rij is Zuid-Soedan getroffen door extreme overstromingen. Vandaag leven nog steeds honderdduizenden mensen in geïmproviseerde vluchtelingenkampen. Ons noodhulpteam behandelt veel kinderen met ondervoeding. Fotograaf Sean Sutton heeft de voedselcrisis vastgelegd in 20 foto's.

hulpverlener controleert kind Tsjaad
Lees verder

Meer ondervoeding door langdurige droogte in Tsjaad

Ondervoeding is een terugkerende crisis in Tsjaad: het regent er onregelmatig en steeds meer land verandert in woestijn. Onze hulpverleners hebben het afgelopen jaar meer dan 1.600 kinderen met ondervoeding behandeld. Ook bereiden ze zich voor op volgend jaar. De vrees is dat het ergste nog moet komen.