1 ziekenhuis, 1 miljoen mensen

We bieden hulp in ziekenhuizen en gezondheidsposten in Kabul, en in nog vijf andere provincies in het land. Een daarvan is de provincie Helmand, waar nog steeds intensief gevochten wordt. Om de kwaliteit van zorg hier ingrijpend te verbeteren, hebben we een van de ziekenhuizen volledig verbouwd. Het ziekenhuis biedt nu zorg aan 1 miljoen mensen in Zuid-Afghanistan.

Op 12 mei 2020 vond een gruwelijke aanval plaats op onze kraamkliniek in West-Kabul. Een maand later hebben wij met pijn in ons hart besloten ons werk in deze kraamkliniek te beëindigen.

Nooit voorspelbaar

Ons werk in Afghanistan is nooit voorspelbaar. Er zijn dagen vol spoedgevallen; te vroeg geboren baby’s, ernstig ondervoede kinderen, vrouwen met zwangerschapsvergiftiging en oorlogsslachtoffers. Dag en nacht verlenen we spoedeisende, chirurgische en verloskundige hulp. Een ernstige en moeilijk te behandelen ziekte die veel voorkomt in Afghanistan is resistente tuberculose.

Daarom leiden we Afghaans medisch personeel op om de symptomen te herkennen, en ondersteunen bij de behandeling. Soms zijn er dagen waarop binnen een uur vijf mensen sterven, door ziekten die voorkomen of behandeld hadden kunnen worden. Andere dagen redden we minsten zoveel levens. In Afghanistan is elke dag, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, onvoorspelbaar.

Verhalen

  • In 2018 hebben wij in Afghanistan 14.484 baby’s ter wereld geholpen.

Baby in Afghanistan

Steun onze teams wereldwijd

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon vaccinatie

Met € 75 kunnen wij vaccins kopen om 300 kinderen tegen mazelen in te enten. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen.

Icoon scalpel

Voor € 100 kunnen wij een kit kopen waarmee we noodchirurgie kunnen uitvoeren.

Icoon non food

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon vaccinatie

Met € 10,- kunnen we een kit maken voor een veilige bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon scalpel

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Ga mee op missie!

Wereldkaart