Aantal ebolagevallen in oosten DR Congo blijft stijgen

donderdag 08 november 2018

De ebola-uitbraak in Democratische Republiek Congo duurt inmiddels enkele maanden en het aantal ebolagevallen blijft stijgen. Deze ebola-uitbraak is de 10e van het besmettelijke virus in DR Congo. Artsen zonder Grenzen blijft actief in het gebied.

 

Epicentrum uitbraak verplaatst

Het epicentrum van de uitbraak ligt nu in de grote stad Beni en niet langer in  het kleine dorpje Mangina. In de nog grotere stad Butembo zijn ook meerdere gevallen gerapporteerd.

 

Cijfers ebola-uitbraak

Volgens de VN zijn er inmiddels 305 gevallen van ebola, waarvan 270 bevestigd. Bijna 200 mensen overleden aan de ziekte. Deze aantallen blijven nog steeds stijgen.

 

Hulp van Artsen zonder Grenzen

Wij blijven hulp bieden en kijken op dit moment naar hoe we het Congolese ministerie van Volksgezondheid verder kunnen ondersteunen in het stoppen van deze epidemie. We verzorgen zieken en proberen nieuwe besmettingen met ebola te voorkomen.

 

Een medisch team gaat de hoog-risicozone van het ebolacentrum in Mangina, DR Congo, binnen.

 

Vertrouwen lokale bevolking winnen

Een grote uitdaging bij het bestrijden van de epidemie is het winnen van het vertrouwen van de lokale gemeenschap. Mensen zijn bang voor de ziekte en onzeker over wat ze moeten doen. We proberen te benadrukken dat het belangrijk is dat patiënten naar ons ebolabehandelcentrum komen. Daar krijgen ze de juiste behandeling en het zorgt ervoor dat ze hun directe omgeving niet kunnen infecteren.

 

Werken in een ebolabehandelcentrum

Emmanuel Berbain is arts in een van onze ebolabehandelcentra. Hij vertelt in onderstaande hoe het is om daar te werken.

 

 

Sluit zoeken

Zoekveld