Sargentini

Judith Sargentini

adjunct-directeur

Judith Sargentini treedt per 1 januari 2021 aan als adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen (Nederland).

Belangrijke schakel

Als adjunct-directeur zal Sargentini een belangrijke schakel vormen tussen de Nederlandse maatschappij en het werk van Artsen zonder Grenzen wereldwijd. De laatste tien jaar was Sargentini actief als Europarlementariër voor GroenLinks.

20 jaar werkervaring

In die tijd heeft zij zich op indrukwekkende wijze ingezet voor humanitaire zaken als mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, migratie en veiligheid. De passie, gedrevenheid en doortastendheid waarmee zij dat deed passen perfect bij een organisatie als Artsen zonder Grenzen. Haar twintig jaar werkervaring in het openbaar bestuur zijn daarbij van onschatbare waarde. De medische noodhulporganisatie is dan ook verheugd met haar aanstelling.

Online kennis maken

Vanwege de coronapandemie en de thuiswerksituatie zal Sargentini de komende tijd gebruiken om online kennis te maken met de organisatie, collega’s, donateurs, partners en stakeholders. Zij zal – zodra dat kan – projectlanden bezoeken om daar meer te leren over de medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen.

Gedurende mijn hele carrière heb ik me ingezet voor een maatschappij waarin de meest kwetsbaren de aandacht krijgen die zij verdienen. Ik kijk ernaar uit om dat bij Artsen zonder Grenzen te gaan doen en een brug te slaan tussen ons humanitaire werk en de Nederlands maatschappij.
Judith Sargentini

Over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een medische noodhulporganisatie.De organisatie biedt medische en humanitaire hulp aan mensen die zijn getroffen door conflicten, epidemieën, rampen of die geen toegang hebben tot gezondheidzorg. Artsen zonder Grenzen werkt altijd met eigen teams van artsen en experts. Dit doen we met meer dan 65.000 collega’s wereldwijd, in meer dan 70 landen.