Grote aantallen coronapatiënten

We hebben de Spaanse gezondheidszorg ruim twee maanden bijgestaan, in de periode dat die bijna bezweek onder de grote aantallen coronapatiënten. Nu die fase voorbij is, roepen we de autoriteiten op om waakzaam te blijven op nieuwe uitbraken, aandacht te blijven besteden aan ouderen in verzorgingshuizen en hun eigen medische staf goed te beschermen.

Capaciteit ziekenhuizen zwaarst getroffen gebieden uitgebreid

In de eerste weken van de noodsituatie hebben we ons gericht op het uitbreiden van de capaciteit van ziekenhuizen in de zwaarst getroffen gebieden Madrid en Catalonië. In onder meer sporthallen hebben we in totaal 4 behandelunits opgezet met bij elkaar 360 bedden. Bij nog eens 30 andere units hielpen we met de planning.

Geefvoorbeelden emergency appeal coronavirus (COVID-19)

Help mee in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19)

Corona (COVID-19) is onze grootste noodhulpoperatie ooit. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden waar nodig. Draag jij ook bij?
Doneer nu!

Expertise delen

In 12 gemeenten hebben we meer dan 500 verzorgingshuizen ondersteund, online en met trainingen ter plekke. Een van de belangrijkste delen van die hulp was het geven van technisch advies en training aan personeel. Daarnaast hebben we ook individueel en vertrouwelijk advies gegeven aan gezondheidswerkers en een speciale website opgezet voor medische staf. Daarop blijven we onze expertise rond de bestrijding van COVID-19 delen.

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.