Onmenselijke detentiecentra

Wij verlenen medische en psychische hulp in enkele detentiecentra, met name in Tripoli. We zorgen waar mogelijk voor medicijnen, drinkwater, en delen bijvoorbeeld zeep en voedsel uit. Wat we maar kunnen krijgen, en wat we maar kunnen doen. Veel detentiecentra zijn echter ontoegankelijk waardoor we veel mensen geen hulp kunnen bieden. Er is sprake van marteling, geweld, uitbuiting en gedwongen arbeid. Migranten die vluchten via zee worden onder dwang teruggebracht door de Libische kustwacht.

We vinden dat de wereld moet weten wat er in Libië en in de detentiecentra afspeelt. Onze teams doen wat ze kunnen en zien dagelijks de onmenselijke omstandigheden in de detentiecentra van dichtbij. De situatie is voor velen levensbedreigend. We roepen op tot evacuatie van mensen in detentiecentra en spraken al eerder Europese regeringsleiders op dit beleid aan.

Persoonlijke verhalen

  • In Libië hebben we 16.800 medische consulten gegeven in 2020.

Onze hulpverlener Hinda praat met een 5-jarig meisje dat vastzit in een detentiecentrum in Libië | Artsen zonder Grenzen

Steun onze teams wereldwijd

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Icoon vaccinatie

Met € 75 kunnen wij vaccins kopen om 300 kinderen tegen mazelen in te enten. Mazelen maakt veel slachtoffers onder kinderen.

Icoon tent onderdak

Voor € 495 kunnen wij een tent kopen voor 1 vluchtelingenfamilie van zes personen.

Icoon water

Met € 5 kunnen wij zo'n 150.000 liter water zuiveren, goed voor 7.500 mensen per dag.

Icoon bevallingskit

Met € 10 kunnen we een kit maken voor een veilige (thuis)bevalling voor 1 moeder en haar baby.

Icoon non food

Met € 25 kunnen wij een pakket vullen met eerste levensbehoeften voor vluchtelingen, zoals zeep, handdoeken, een emmer en luiers.

Benieuwd waar we nog meer werken?

Artsen zonder Grenzen wereldkaart