Einde aan hulpoperatie op Sulawesi

vrijdag 30 november 2018

We zijn onze hulpoperatie op Centraal-Sulawesi aan het afronden. Zo’n twee maanden geleden kwamen we in actie nadat een aardbeving en een tsunami het Indonesische eiland troffen.

 

2.101 doden

Door de ramp zijn 2.101 mensen omgekomen, volgens de laatste tellingen op 30 oktober. 4.438 mensen raakten gewond en volgens de Indonesische autoriteiten zijn 1.373 mensen nog steeds vermist.

 

Dokter Rangi Wirantika behandelt de verwonding van de 4-jarige Adam. Hij raakte gewond toen hij op de vlucht sloeg voor de aardbeving op Sulawesi, Indonesië.

 

 

Tijdelijk gezondheidscentrum gebouwd

4 dagen na de ramp hadden wij een verkenningsteam ter plaatse. Samen met het Indonesische Ministerie van Volksgezondheid bepaalden we waar en welke hulp het hardste nodig was. We zetten onder meer een mobiele kliniek op en hebben een tijdelijk gezondheidscentrum gebouwd. Dit centrum is nu overgedragen aan de autoriteiten en kan nog zo’n 5 jaar mee.

 

Psychosociale zorg

Tot half december blijven wij doorgaan met het verlenen van psychosociale zorg aan de getroffen bevolking. Ook geven wij trainingen aan lokale gezondheidswerkers, zodat ze deze zorg kunnen blijven geven na afronding van ons project.